Cele mai bune tablete sub 1000 lei disponibile în România

Cele mai bune tablete sub 1000 lei disponibile în România
Asus Nexus 7 (2013), MeMO Pad 8 ME176C

După ce în 2013 vânzările de tablete au crescut de trei ori comparat cu anul anterior, şi 2014 promite să aducă magazinelor de profil vânzări în creştere, avântul de aproximativ 50% estimat pentru piaţa tabletelor din România reflectând vânzări de până la 1 milion unităţi până la finele acestui an.

Pornind de la modele entry-level cu preţ de 150 Lei şi ajungând la tablete premium cu preţuri ce depăşesc suma de 4000 Lei, piaţa locală de tablete oferă soluţii pentru toate gusturile si buzunarele. Majoritatea românilor preferă însă tabletele de buget, cu dotări cel mult de nivel mediu şi preţ care nu depăşeşte 800 – 1000 Lei. În preferinţele utilizatorilor intră atât modele de tablete oferite de producători consacraţi (ASUS, Lenovo, Samsung, etc.) dar şi produse aduse în România şi vândute sub numele unor brand-uri autohtone (Allview, Evolio, E-Boda, UTOK, etc), apreciate pentru oferta generoasă de dotări oferite la un preţ similar, sau mai mic. În cele ce urmează vă supunem atenţiei câteva dintre cele mai bune oferte de tablete cu preţ sub 1000 Lei, disponibile în magazinele din ţara noastră:

ASUS Nexus (2013) – tabletă excelentă cu ecran Full HD şi cameră foto de 5MP

Deşi a fost lansată în urmă cu un an, reprezentanta celei de-a doua generaţii de tablete Nexus 7 rămâne încă pe lista scurtă a celor mai bune tablete cu Android.

Având deja experienţa unei prime serii de tablete Nexus 7 foarte bine primite de către public, ASUS şi Google şi-au făcut bine temele oferindu-i acesteia un succesor îmbunătăţit la aproape toate capitolele. Nexus 7 2013 este o tabletă cu ecran bine iluminat şi rezoluţie mai mult decât suficientă pentru formatul de 7”, instalat într-o carcasă subţire şi uşoară. Configuraţia bazată pe chipsetul Snapdragon S4 (quad-core la 1.5GHz) şi 2GB memorie RAM este pusă în valoare cu versiunea Android 4.4 KitKat, livrată în ediţia oficială furnizată de Google.

ASUS Nexus 7 2013

Prezentată de Go4it.ro într-un review amănunţit, tableta a atras atenţia prin ecranul IPS cu densitate mare de afişare şi camera foto cu performanţe peste medie, ambele putând concura fără probleme soluţiile întâlnite la tablete premium din gama superioară de preţuri. Că tot veni vorba de preţ, dacă anul trecut puteam achiziţiona varianta cu WiFi şi 16GB memorie internă pentru aproximativ 1350 Lei, în prezent aceeaşi tabletă costă numai 900 Lei, oferta devenind cu atât mai atractivă pentru cei aflaţi în căutarea unei tablete Android cu performanţe solide.

În testele de autonomie, tableta Nexus 7 2013 a oferit 9 ore şi 45 minute timp de redare video şi puţin peste 7 ore de navigare web cu o singură încărcare a bateriei. Ţinând cont de folosirea unui acumulator de numai 3950mAh, instalat într-o carcasă de 8.7mm grosime şi greutate de 290 grame, rezultatele obţinute sunt demne de laude.

ASUS Nexus 7 2013

La capitolul dezavantaje, seria de tablete Nexus 7 2013 nu include slot micro SD, aşa că va trebi să ne descurcăm cu cei 16GB sau 32GB memorie internă, eventual să apelăm la servicii de stocare online pentru suplimentarea spaţiului de stocare. Nici poziţionarea difuzoarelor în spatele ecranului nu este prea inspirată, calitatea audiţiei în timpul vizionării de filme având de suferit.

ASUS MeMO Pad 8 ME176C

Mai ieftină decât Nexus 7 şi cu ecran mai mare, tableta ASUS MeMO Pad 8 ME176C este însă limitată la rezoluţia 1280×800. Platforma este motorizată cu un chipset Intel Atom Z3745 (CPU quad-core la 1.33GHz), suficient de rapid cât să nu pună probleme sistemului Android 4.4 preinstalat în memoria de 8GB a tabletei. Configuraţia este completată cu 1GB memorie RAM, slot microSD, receptor GPS, conectivitate WiFi şi două camere foto de 5MP şi 2MP.

ASUS MeMO Pad 8 ME176C

Tableta cu greutate puţin sub 300 grame este oferită în mai multe versiuni de culoare (alb, negru, rosu, galben si albastru), la preţul de 650 – 700 Lei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult