Chiar dacă a renunțat la telefoane acum un an, LG a anunțat tableta cu Android Ultra Tab

06.08.2022
Chiar dacă a renunțat la telefoane acum un an, LG a anunțat tableta cu Android Ultra Tab

Chiar dacă LG a ieșit de pe piața de smartphone-uri cu Android, compania încă mai produce dispozitive mobile bazate pe acest sistem de operare, însă în format mai mare. Tabletele LG încă există, iar compania sud coreeană tocmai a anunțat modelul LG Ultra Tab, o tabletă mid-range construită pentru consum de conținut, dar care ar putea servi și drept o tabletă de productivitate alături de anumite accesorii.

LG Ultra Tab vine cu specificații de medie

Modelul Ultra Tab de la LG nu prea justifică acest nume. Având în vedere că modelul „Ultra” de la Samsung vine cu un ecran de aproape 15” OLED și specificații de top, modelul LG vine cu un ecran de dimensiuni medii, cât și cu hardware care nu poate să susțină aplicații de productivitate avansate, precum cele pentru editare video în rezoluții înalte.

Ultra Tab folosește un procesor Snapdragon 680 de la Qualcomm, alături de 4 GB memorie RAM și 64 GB stocare internă. Ecranul de 10,35” este de tip LCD și vine cu rezoluție 2.000 x 1.200 pixeli, cu rată de aspect 5:4, destul de neobișnuită. Desigur, rata de împrospătare este de 60 Hz, deci nu va oferi animații foarte fluide, așa cum ne-am obișnuit pe smartphone-urile și tabletele din ultimii ani.

LG Ultra Tab 2

Nici la capitolul camere foto nu avem prea multe lucruri de spus. Frontal, LG a integrat un senzor de 5 megapixeli, în timp ce camera din spate vine cu rezoluție de 8 megapixeli. Probabil cel mai interesant aspect al acestei tablete este încadrarea în standardul armatei americane, MIL-STD 810G, ceea ce înseamnă că ar trebui să reziste la temperaturi extreme, stropi de apă, praf și anumite șocuri.

LG Ultra Tab se lansează în Coreea de Sud la un preț de 426.000 won, adică în jur de 330 dolari, la fel ca modelul iPad 9 de la Apple. Având în vedere că iPad-ul vine tot cu 64 GB stocare, 4 GB RAM și un procesor semnificativ mai puternic (Apple A13 Bionic), soluția Apple ar părea mai ușor de recomandat. Singurii care ar putea alege LG ar fi cei care vor neapărat o tabletă cu Android și nu una cu iPadOS.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult