Chuwi Hi 9 Air, o tabletă cu Android 8.0 Oreo şi design compact

19.03.2018
 Chuwi Hi 9 Air, o tabletă cu Android 8.0 Oreo şi design compact

Chiar dacă au căzut în dizgraţie pe măsură ce telefoanele inteligente cu ecrane mari au devenit o apariţie comună, tabletele încă au o piaţă de desfacere suficient de mare pentru a justifica lansarea de noi modele cu design îmbunătăţit.

Chuwi, un producător asiatic specializat în tablete şi laptopuri cu bun raport preţ/performanţă, anunţă o nouă tabletă inspirată de celebrul iPad Air. Chuwi Hi 9 Air pune la dispoziţie un ecran IPS de 10.1” cu rezoluţie 2560×1600 pixeli, îmbinat prin lipire cu scutul de protecţie din sticlă minerală.

Disponibilă şi în versiune 4G LTE, tableta poate fi configurată cu până la două cartele SIM, una pentru apeluri de voce şi alta pentru acces la servicii de internet mobil.

La interior, Chuwi Hi 9 Air adăposteşte o configuraţie motorizată de chipsetul MediaTek Helio X20, un model deca-core din generaţia anului trecut, însă cu suficientă putere de procesare pentru a face faţă majorităţii scenariilor de utilizare. Tableta livrată cu versiunea Android 8.0 Oreo dispune de 4GB memorie RAM, 64GB spaţiu de stocare intern şi un acumulator de 8000 mAh care ar trebui să ofere suficientă autonomie în utilizare normală. Reţeta este completată cu o cameră foto de 13MP aplicată la partea din spate, alături de un blitz LED.

Tabletă cu aspiraţii premium, Chuwi Hi 9 Air va fi dezvăluită oficial în luna aprilie. Deocamdată, preţul nu este cunoscut, însă dată fiind reputaţia producătorului asiatic, putem aştepta ca suma cerută să fie una rezonabilă.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult