Cum arată și ce oferă prima tabletă Red Magic, adresată pasionaților de jocuri pe Android

09.07.2023
Cum arată și ce oferă prima tabletă Red Magic, adresată pasionaților de jocuri pe Android

În timp ce telefoanele pentru gaming sunt o apariție relativ comună, nu același lucru poate fi spus despre tabletele pentru gaming, brandul chinezesc Red Magic oferind un rar exemplu pentru o tabletă Android special optimizată pentru gaming.

Deținut de Nubia, o companie din portofoliul ZTE, brandul Red Magic este mai degrabă asociat cu telefoane high-end, lansarea unei tablete de asemenea calibru trezind cu siguranță interesul pentru cel puțin o parte dintre utilizatorii de Android. Vestea proastă este că prima tabletă Red Magic debutează ca o exclusivitate pentru piața din China, prețul de 540/635 dolari valabil la precomandă stârnind doar invidia cumpărătorilor din piețele vestice.

Deși, rămâne de văzut cum afectează asta ergonomia și manevrabilitatea tabletei, ecranul de tip IPS LCD vine cu o diagonală impresionată pentru o tabletă, de 12.1 inch. Cu accent pe experiența vizuală, tableta folosește rezoluție 1600×2500 pixeli și rată de refresh la 144Hz (240Hz pentru interfața touch). În schimb, din considerente de limitare a consumului de energie nu putem avea luminozitate ca pe un telefon de gaming, rămânând să ne mulțumim cu un rezonabil 600 nits, mai mult decât suficient pentru utilizarea în spații închise.

O altă alegere făcută de data aceasta pentru limitarea costurilor este selectarea unui chipset Snapdragon 8+ Gen 1 din generația anului trecut, ajutat cu 12GB sau 16GB memorie RAM, respectiv 256GB sau 512GB stocare internă cu format UFS 3.1. În schimb, avem un sistem de răcire din gama ICE Magic, care ar trebui să evite orice limitare de performanță ce ar fi impusă pe criteriul temperaturilor prea mari.

Lista dotărilor este completată cu o cameră principală de 13MP și cameră frontală de 16MP, respectiv, acumulator de 10.000 mAh cu suport pentru încărcare rapidă de 80W prin USB-C (aprox. 55 minute timp de așteptare 0-100%).

Oferta include și o tabletă detașabilă, plus stylus capacitiv, ambele disponibile ca și accesorii opționale la prețuri de 85 și 55 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult