A fost lansat primul smartphone cu 24GB memorie RAM

05.07.2023

RedMagic 8S Pro și varianta Pro+ este prima serie smartphone cu 24GB memorie RAM, oferind creșteri neglijabile de performanță pentru utilizatorii dispuși să plătească, oricât.

Deși, nejustificate din perspectiva cerințelor software, configurațiile cu cât mai multă memorie RAM imită „cursa megapixelilor” care încă nu s-a încheiat în mod definitiv, oferind producătorilor smartphone noi argumente pentru a justifica noi generații de produse și creșteri de prețuri.

Comparat cu partea de hardware, software-ul pare să întârzie cu „evoluția” în direcția consumului exponențial de stocare și memorie RAM, chiar și un telefon „de medie” înzestrat cu 8GB memorie RAM având suficiente rezerve pentru a rula în condiții optime orice aplicație sau joc pentru Android. În schimb, comutarea între aplicațiile folosite recent ar putea avea de suferit, telefoanele cu 12GB sau 16GB memorie RAM trecând mai rapid între aplicații. Cert este că nu prea sunt motive pentru achiziționarea unui smartphone cu mai mult de 12GB memorie RAM, cu atât mai puțin unul cu 24GB.

Cu toate acestea, RedMagic 8S Pro este un produs real, iar multe altele îi vor urma în perioada următoare. Anunțat deja pentru piața din China, dispozitivul va avea cu siguranță parte și de o lansare globală.

Încercând să nu pară doar un clișeu de marketing, RedMagic 8S Pro oferă și alte dotări atractive, precum cameră frontală ascunsă sub ecran și un design exterior optimizat pentru suplețe.

Fără artificii estetice inutile, camerele foto folosesc lentile de mărime potrivită pentru hardware-ul folosit, trecând în plan secundar performanțele foto. Totuși, ne alegem cu o cameră principală de 50MP bazată pe senzorul Samsung ISOCELL GN5 și cameră frontală de 16MP, de tip „invizibil”.

La nivel de bază, avem de-a face cu un telefon-flagship bazat pe chipsetul Snapdragon 8 Gen 2, ajutat cu până la 1TB stocare internă bazată pe formatul UFS 4.0. În schimb, acumulatorul de capacitate 6000mAh (doar modelul Pro) vine să compenseze orice ineficiențe la partea de hardware, totodată oferind și încărcare rapidă la 80W prin USB-C. În remarcabil, modelul Pro+ reușește să ofere o capacitate generoasă de 5000 mAh, plus viteză de încărcare crescută la 165W.

Lista dotărilor este completată cu conectivitate WiFi 7 și conector jack 3.5mm, pentru pasionații de muzică ceva mai „nostalgici” în privința accesoriilor folosite.

RedMagic 8S Pro pornește cu un preț de numai 552 dolari în echiparea de bază. Cu siguranță, versiunea pentru piețele vestice ar fi considerabil mai scumpă.

Citește și Știrile Go4it: BMW-ul Gina își schimbă forma. Primul telefon cu 24 GB RAM. Mii de mașini electrice, abandonate

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult