De acum, Apple poate schimba acumulatorul iPad mini 6 fără a înlocui tableta cu totul

02.10.2022
De acum, Apple poate schimba acumulatorul iPad mini 6 fără a înlocui tableta cu totul

Vești bune pentru ecologiștii preocupați cu protejarea mediului înconjurător, dar foarte proaste pentru fanii Apple care abia așteptau ca acumulatorul iPad mini 6 să cedeze în perioada de garanție.

Practic, utilizatorii iPad mini 6 se puteau alege cu o tabletă complet nouă, sau măcar o versiune factory-repaired adusă la stadiul de nou, abuzând cât mai mult de tableta actuală în ideea de a obține remedierea pe garanție a defectelor la acumulator. Nu este clar dacă „fenomenul” a ajuns chiar atât de răspândit încât să facă de nesuportat cheltuielile cu reparațiile, dar se pare că Apple a renunțat la politica înlocuirii complete a tabletei, în favoarea reparării exemplarului adus la reparat.

Potrivit companiei, magazinele Apple Store și centrele autorizate de reparații dispun acum de uneltele necesare pentru înlocuirea acumulatorului la tabletele iPad mini 6, care astfel pot fi returnate utilizatorilor într-o perioadă rezonabilă de timp, readuse la stare de funcționare. Deocamdată nu este clar dacă Apple va extinde noile reguli privind reparațiile și la alte produse din gamă, însă iPhone 14 și 14 Plus sunt candidați principali, Apple modificând deja designul acestora pentru a permite înlocuirea facilă a mai multor componente, cum ar fi ecranul, capacul din sticlă și acumulatorul.

Cert este că pentru majoritatea utilizatorilor, a nu avea întregul dispozitiv înlocuit este o veste proastă. Asta pentru că, anterior, clienții nu trebuiau decât să plătească pentru o baterie nouă, obținând apoi un nou iPad fără zgârieturi sau urme de uzură.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult