Tabletele iPad mini 6 nu mai pot fi încărcate după actualizarea iPadOS

08.07.2022
Tabletele iPad mini 6 nu mai pot fi încărcate după actualizarea iPadOS

Actualizarea la cea mai recentă versiune iPadOS vine cu probleme neașteptate pentru posesorii de tablete iPad mini 6, unii utilizatori reclamând că tableta odată descărcată, nu mai poate fi încărcată din nou.

Aparent, cauzat de un bug software introdus de versiunea iPadOS 15.5, acumulatorul tabletelor iPad mini 6 este descărcat până sub voltajul minim prevăzut de producător. Odată ce s-a oprit cu acumulatorul complet descărcat, tableta nu mai poate reiniția procesul de încărcare la conectarea cablului de alimentare, acumulatorul detectat cu voltaj sub marja de siguranță fiind considerat defect de firmware-ul dispozitivului.

Deși rezultă dintr-un bug software, neplăcerile au în spate o problemă hardware cât se poate de reală, acumulatorul descărcat prea mult necesitând cel mai probabil înlocuire. Scenariul pare să fie confirmat și de utilizatorii care au încercat să remedieze problema fără ajutorul Apple, forțând reinstalarea unei versiuni anterioare de iPadOS.

Confruntați cu situația apărută, oficialii Apple admit că versiunea iPadOS 15.5 a introdus unele probleme cu încărcarea bateriei pe tabletele iPad mini 6, dar nu oferă niciun remediu concret, deocamdată.  Nici măcar nu este clar dacă revizia imediat următoare, iPadOS 15.6 Beta, vine sau nu cu același bug.

Deocamdată, compania doar a informat angajații din magazinele Apple Store și partenerii să amâne instalarea celei mai recente versiuni de firmware, până la publicarea unui remediu oficial.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult