Dell prezintă Venue 7 şi Venue 8 – două tablete ieftine cu sistem Android şi chipset Intel

Dell prezintă Venue 7 şi Venue 8 - două tablete ieftine cu sistem Android şi chipset Intel

Încercând o revigorare a brandului Venue, Dell lansează noi modele de tablete ieftine cu sistem Android şi Windows. Dintre acestea, Venue 7 şi Venue 8 sunt dispozitive cu sistem Android ce se fac remarcate prin configuraţii puţin costisitoare bazate pe procesoare Intel, rezultând un preţ de vânzare de 150 dolari în cazul variantei de 7 inch, respectiv 180 dolari pentru cea cu ecran de 8 inch.

Dell prezintă Venue 7 şi Venue 8 - două tablete ieftine cu sistem Android şi chipset Intel

Exceptând diagonala de afişare, ecranele celor două tablete împart aceeaşi rezoluţie 1280×800 pixeli, redată cu o matrice de tip IPS. Configuraţia este centrată în jurul chipsetului Intel Z2580 compus dintr-un CPU dual-core la 2.3GHz prevăzut cu tehnologie HyperThreading, rezultând un total de 4 nuclee de procesare virtuale. Chip-ul realizat în proces pe 32nm include 1MB memorie cache, controller de memorie dual-channel conectat la 2GB memorie RAM, respectiv interfaţă grafică integrată.

Dell livrează tableta Venue 7 în variantă cu 16GB memorie internă, respectiv 16GB sau 32GB memorie pentru Venue 8. În ambele cazuri, capacitatea de stocare poate fi extinsă prin ataşarea unui card microSD.

Ambele tablete vor fi disponibile începând cu 18 octombrie echipate cu versiunea Android 4.2.2, urmând să primească actualizarea la Android 4.3 KitKat la o dată ulterioară.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News