Detalii despre tabletele Surface 2 şi Surface 2 Pro: modificări de design, accesorii şi specificaţii

09.09.2013
Detalii despre tabletele Surface 2 şi Surface 2 Pro: modificări de design, accesorii şi specificaţii

În ciuda vânzărilor mult sub aşteptări şi pierderi financiare masive, estimate la 900 milioane dolari, Microsoft nu se lasă bătut şi pregăteşte lansarea tabletelor Surface 2, respectiv Surface Pro 2. Ambele variante vor beneficia de pe urma mai multor schimbări aduse la nivel de design, specificaţii şi pachetul de accesorii livrate.

Microsoft duce mai departe gama de tablete Surface

Unul dintre cele mai interesante accesorii pregătite pentru tableta Surface 2 este o nouă tastatură numită Power Cover. Compatibilă şi cu tabletele din prima generaţie Surface, aceasta măsoară 9.75mm grosime şi include un acumulator auxiliar, folosit pentru a spori autonomia tabletei.

Gândit pentru masa de birou, suportul de susţinere ajustabil va permite aşezarea tabletei în două poziţii de lucru, dintre care una imită modul de folosire a laptopurilor tradiţionale. Noul dock pune la dispoziţie 3 conectori USB 2.0 pentru ataşarea setului de tastatură şi mouse, respectiv un conector USB 3.0 pentru viteză optimă la utilizarea dispozitivelor de stocare externe. Accesul la internet este asigurat cu un port Ethernet LAN, iar ieşirea DisplayPort permite conectarea unui monitor extern.

Din punct de vedere al configuraţiei, varianta cu arhitectură ARM a tabletei va fi realizată cu chipsetul Nvidia Tegra 4, iar cea cu arhitectură x86 face trecerea la noua platformă Haswell de la Intel. Rezervată tabletelor Surface 2 Pro, platforma Intel dispune de 8GB memorie RAM şi procesor cu eficienţă energetică ridicată, capabil să adauge peste două ore de autonomie peste ce oferă tabletele din prima generaţie Surface Pro.

Un alt detaliu ce merită menţionat este renunţarea la numele Surface RT, devenit o adevărată sperietoare pentru eventualii cumpărători. În schimb, Microsoft ar putea comercializa tabletele sub numele Surface 2 şi Surface with Windows 8.1 Pro, cea din urmă fiind varianta cu sistem Windows RT a tabletei.

Tabletele Microsoft Surface 2 şi Surface 2 Pro sunt programate pentru lansare în data de 18 octombrie 2013, urmând a fi dezvăluite odată cu noua versiune Windows 8.1.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult