Ecran WQHD pentru Aspire S7 şi o nouă revizie pentru modelul S3

03.06.2013
Ecran WQHD pentru Aspire S7 şi o nouă revizie pentru modelul S3

Prezentat în urmă cu un an la Computex, Aspire S7 a impresionat prin supleţe şi trăsăturile unui design foarte reuşit, care i-a asigurat un loc fruntaş în topul celor mai dorite modele ultrabook din oferta anului 2012. Un an mai târziu, Acer lansează o versiune îmbunătăţită a modelului S7, dotată cu ecran de rezoluţie 2560×1440 pixeli şi procesor din noua familie Intel Haswell.

Ecran WQHD pentru Aspire S7

Lansat doar în variantă cu ecran de 13 inch, noul Aspire S7 preia mare parte din designul predecesorului său, dar corectează anumite aspecte cum ar fi plasarea microfoanelor prea în spate şi sistemul de răcire zgomotos. Cele mai notabile schimbări sunt însă ecranul cu rezoluţie WQHD, protejat sub un scut Gorilla Glass, respectiv hardware-ul mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Ajutat şi cu un acumulator de capacitate mărită (45Whr faţă de 35Whr la modelul anterior), noul Aspire S7 promite să ofere până la 7 ore de mobilitate.

În funcţie de bugetul alocat, Aspire S7 poate fi achiziţionat în variantă cu procesor Core i7, i5 sau i3, iar pentru o economie suplimentară putem opta pentru schimbarea ecranului WQHD cu unul 1080p, realizat folosind tehnologie IPS.

Dacă bugetul disponibil nu prevede cei 1450 euro necesari pentru achiziţionarea modelului Aspire S7 cu ecran WQHD, ne putem orienta către modelul Aspire S3 cu preţ ce porneşte de la 999 euro.

Design şi hardware nou pentru modelul Aspire S3

Remodelat cu un design ce urmăreşte îndeaproape liniile lui Aspire S7, modelul Aspire S3 se deosebeşte totuşi prin greutatea crescută la 1.67Kg (faţă de 1.3Kg la modelul S7), lipsa scutului Gorilla Glass şi ecranul IPS limitat la rezoluţie 1080p. Este păstrată însă platforma din noua generaţie Haswell, fapt ce ar trebui să aducă îmbunătăţiri sesizabile în privinţa autonomiei bateriei.

Noile modele Acer Aspire S7 şi Aspire S3 ar trebui să-şi facă apariţia în magazinele europene începând cu luna iulie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult