Facebook pregăteşte o tabletă optimizată pentru apeluri video

02.08.2017
Facebook pregăteşte o tabletă optimizată pentru apeluri video

Potrivit zvonurilor circulate de surse apropiate companiei, Facebook doreşte să promoveze apelurile video ca mijloc de comunicare, lansând un dispozitiv special adaptat acestui scop, menit să fie folosit din confortul propriei locuinţe.

Gândit pentru a fi aşezat pe masa de birou, gadgetul bazat pe Android va oferi un ecran de 13” sau 15” prevăzut cu interfaţă touch, cameră video cu lentile wide, microfon şi difuzoare încorporate. Piesa de rezistenţă este însă folosirea tehnologiilor AI, camera video putând urmări participanţii la conversaţie pe măsură ce se deplasează prin încăpere, în timp ce microfoanele izolează vocea acestora de zgomotele ambiante nedorite. Scopul este acela de a oferi conversaţii cât se poate de confortabile indiferent de distanţă, dând senzaţia că ne aflăm în aceeaşi încăpere cu partenerii de discuţie.

În paralel, Facebook testează şi software care să permită deosebirea persoanelor din câmpul vizual, focalizând camera video asupra participanţilor la conversaţie şi mişcările acestora. Va exista şi o opţiune pentru cameră video cu filmare la 360°, de folosit împreună cu un headset VR pentru a obţine o perspectivă de comunicare faţă în faţă cu persoana aflată la celălalt capăt.

Noul serviciu de video chat ar putea fi prezentat oficial la conferinţa F8 găzduită în primăvara anului viitor. Cu preţ estimat la „câteva sute de dolari”, tableta Facebook pentru apeluri video ar putea avea şi o alternativă mai ieftină, luând forma unui smart speaker optimizat pentru apeluri de voce.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult