Fujitsu prezintă o tabletă suplă şi elegantă, cu sistem Windows 8

03.10.2012
Fujitsu prezintă o tabletă suplă şi elegantă, cu sistem Windows 8

Fujitsu se alătură producătorilor de tablete Windows 8, prezentând un model cu ecran de 10 inch ce măsoară doar 8.5 mm grosime.

Tabletă Fujitsu cu Windows 8

Chiar dacă nu au dezvăluit mai multe detalii, cum ar fi de exemplu numele noului produs, cei de la Fujitsu au permis fotografierea în detaliu a tabletei, pregătită de lansare pentru data de 19 octombrie.

Dată fiind greutatea de aproximativ 680 grame, tabela ce rulează versiunea x86 a sistemului Windows 8 nu putea fi realizată decât folosind noua platformă Clover Trail, apelând probabil la un procesor Intel Atom Z2760 (model dual-core la 1.8 GHz cu tehnologie HyperThreading şi grafică integrată), ajutat cu 2 GB memorie RAM.

Fujitsu Arrows Tab

Pe carcasă pot fi observaţi conectori micro USB şi ieşirea pentru căşti, un slot pentru card microSD, conector cu 10 pini folosit pentru alimentare şi ataşarea la staţie de andocare, o cameră frontală poziţionată deasupra ecranului şi cameră foto pentru poze în partea din spate. Tot acolo putem observa şi inscripţia Arrows Tab, ce pare să indice numele tabletei.

Tabletă Fujitsu cu Windows 8

Spre deosebire de tabletele ARM cu sistem Windows RT, noua tabletă Fujitsu poate rula aplicaţii x86 pentru PC, fără a sacrifica autonomia bateriei sau portabilitatea unei carcase suple şi uşoare. Din păcate pentru informaţii complete, printre care şi preţul de achiziţie, va trebui să aşteptăm evenimentul de lansare oficial, programat să aibă loc după jumătatea acestei luni.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult