Galaxy Tab S7+, rivalul iPad Pro pregătit de Samsung, primește specificații neoficiale

09.07.2020
Galaxy Tab S7+, rivalul iPad Pro pregătit de Samsung, primește specificații neoficiale

Pregătită pentru lansare în data de 5 august, noua tabletă Galaxy Tab S7+ apare în imagini de prezentare neoficiale, publicate împreună cu un set aproape complet de specificații tehnice.

Samsung va dezvălui cea mai puternică tabletă din ofertă împreună cu noua serie Galaxy Note 20, cele două fiind subiectul unui eveniment Unpacked ce va avea loc peste mai puțin de o lună. Simultan, este așteptat ca producătorul sud-coreean să prezinte și modelul „standard” Samsung Galaxy Tab S7, o tabletă cu ecran de 11 inch motorizată de chipsetul Snapdragon 865 și ajutată cu un acumulator de 9800 mAh.

Specificații Galaxy Tab S7+

Revenind la modelul Galaxy Tab S7+, vârful de gamă Samsung primește chipsetul Snapdragon 865+ și un ecran Super AMOLED care întinde rezoluția 2800 x 1752 pixeli pe o diagonală de 12.4 inch. Desigur, ambele modele vor putea fi utilizate împreună cu accesoriul S Pen.

Cel mai rapid chipset din oferta Qualcomm va fi complementat (în funcție de nivelul de echipare ales) cu 6GB sau 8GB memorie RAM, respectiv 128GB/256GB stocare internă ultra-rapidă.

Acumulatorul cu o capacitate de 10090 mAh nu va adăuga prea mult la grosimea tabletei, ecranul spațios lăsând o suprafață generoasă desfășurată pe orizontală. Probabil că Samsung va echipa tableta Galaxy Tab S7+ cu cea mai puternică implementare a tehnologiei QuickCharge disponibilă în prezent, permițând livrarea unei puteri de până la 45W prin cablul USB-C. Asta s-ar traduce intr-un timp de așteptare mai mic de două ore, chiar și dacă țintim încărcare de 100%.

Trecând prin randările de prezentare cu iz autentic, observăm o tabletă suprinzător de subțire, livrată într-o carcasă metalică de tip unibody (dintr-o singură bucată), decupată și lăsată cu inserții de policarbonat în dreptul antenelor Wi-Fi și GSM.

Specificațiile preliminare mai menționează două camere foto de 13MP și 5MP la partea din spate, respectiv cameră frontală de 8MP deasupra ecranului.

În mod cert, tableta va avea senzor de amprente sub ecran, însă deocamdată nu este sigur dacă acesta este de tip optic sau ultrasonic (mai pefrormant), cum întâlnim deja la ultimele modele Galaxy S și Note.

Samsung va livra tabletele Galaxy Tab S7+ direct cu versiunea Android 10, adaptată cu versiunea 2.5 a interfeței One UI.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult