Galaxy Tab S8 Ultra, confirmată chiar pe site-ul Samsung – o nouă tabletă cu ecran decupat

19.01.2022
Galaxy Tab S8 Ultra, confirmată chiar pe site-ul Samsung - o nouă tabletă cu ecran decupat

Samsung pare că va lansa Galaxy Tab S8 Ultra echipat cu același tip de ecran decupat întâlnit și la portabilele MacBook Pro 2021, ignorând așteptările consumatorilor care ar prefera să vadă dispărută până și banala perforație pentru cameră foto.

Privind reacțiile fanilor Apple la adresa celui mai nou model MacBook Pro, este sigur să spunem că ecranul decupat, aplicat pe un dispozitiv de mari dimensiuni precum un laptop sau o tabletă, nu este deloc apreciat de consumatori. În cazul sistemelor MacBook Pro nemulțumirea este legată mai degrabă de interfața sistemului de operare, care nu a fost concepută pentru acomodarea de zone „moarte” pe suprafața ecranului. Platforma Android „cunoaște” însă de mult timp acest compromis. În plus, aplicațiile de android redate pe o diagonală de 14.6 inch probabil că nu vor fi prea mult incomodate de mica porțiune decupată pe lungimea cranului.

Imaginile care vin să confirme designul ilustrat în randări neoficiale circulate încă din luna octombrie, arată o tabletă suplă și cu ramă foarte îngustă, folosită împreună cu husa pentru transport care ia și rolul de suport pentru masă. Având în vedere dimensiunile apreciabile, Galaxy Tab S8 Ultra pare mai degrabă intenționată pentru folosirea cu un accesoriu care să-i preia greutatea, simpla manevrare fiind prea obositoare pe durate mai mari de timp.

Fanii jocurilor de Android care doresc să încerce o experiență de gaming pe ecran mare vor fi încântați să descopere că ecranul OLED cu rezoluție 2960×1848 pixeli suportă rată de refresh la 120Hz.

Mai degrabă intenționată pentru multimedia și sesiuni de videoconferință, Galaxy Tab S8 Ultra își justifică decupajul aplicat pe ecran prin prezența a două camere cu rezoluție 12MP, cea de-a doua venind cu lentile ultra-wide.

De asemenea, Samsung mizează și pe interacțiune vocală, apreciind că utilizatorii vor folosi tableta pentru a controla diversele automatizări din locuință folosind serviciile asistentului Bixby.

Așa cum se cuvine pentru o tabletă de asemenea calibru, Galaxy Tab S8 Ultra vine echipată cu chipsetul Snapdragon 8 Gen 1, ajutat cu nu mai puțin de 16GB memorie RAM și până la 512GB stocare internă. Pe lista dotărilor probabile, dar încă neconfirmate, mai intră conectivitate 5G, suport pentru accesoriul S Pen și cameră principală cu senzor de 13MP + 6MP ultrawide. Întreaga configurație este susținută cu un acumulator de 11200mAh, desfășurat pe suprafața generoasă a carcasei fără a îngroșa prea mult profilul tabletei.

În afară de modelul Ultra, este așteptat ca Samsung să livreze și o versiune Galaxy Tab S8 Plus cu ecran OLED de 12.7 inch, precum și un model de bază Galaxy Tab S8 cu ecran de 11 inch și acumulator de 8000mAh.

Deși o dată de lansare nu a fost comunicată, este posibil ca Samsung să dezvăluie seria Galaxy Tab S8 odată cu noua gamă de telefoane Galaxy S22, în evenimentul de lansare pregătit pentru data de 8 februarie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult