Telefoanele Galaxy S22 ar putea fi semnificativ mai scumpe decât S21

12.01.2022
Telefoanele Galaxy S22 ar putea fi semnificativ mai scumpe decât S21

Se pare că nu doar Apple va crește prețurile telefoanelor sale în 2022. Samsung, compania care conduce piața de smartphone-uri în vânzări de mulți ani, deja, a ajuns la aceeași concluzie pentru dispozitivele sale de top, așa că ne putem aștepta la prețuri ridicate pentru gama Galaxy S22. Un leaker de pe Twitter, @chunvn8888, care oferă de obicei informații reale, spune că fiecare model în parte al noii serii va fi mai scump cu câte 100 de dolari, la fel ca în cazul Apple și iPhone 14.

Samsung ar putea scumpi Galaxy S22 față de S21 de anul trecut

Galaxy S21 a pornit în 2021 de la un preț de 799 dolari americani, în varianta de bază. Acel model oferea un ecran de 6,2”, un spate din plastic și procesor high-end, 8 GB RAM și 128 GB stocare. Acesta a fost un adevărat best-buy în gama sa de preț, care s-a dovedit a fi chiar un dezavantaj pentru companie la lansarea lui Galaxy S21 FE de săptămâna trecută. Nu doar că S21 are acum o configurație mai bună, cu mai mult RAM și cameră mai performantă, dar acesta este disponibil la un preț mai mic decât cel al modelului „de buget”.

Astfel, Samsung probabil că vrea să evite astfel de situații în viitor, în timp ce va integra probabil tehnologii mai performante. Totodată, trebuie să luăm în calcul și criza de semiconductori, care a dus la creșterea prețurilor pentru procesoare și alte componente folosite în dezvoltarea de smartphone-uri.

În consecință, prețul lui Galaxy S22 „standard” ar putea începe de la 899 dolari în SUA, un preț chiar mai mare decât este așteptat pentru iPhone 14 „standard”. Printre upgrade-uri s-ar putea regăsi o construcție din sticlă, compania abandonând experimentul cu plastic pe modele premium cu această ocazie. Apoi, ne putem aștepta la o cameră foto nouă, cu senzor de 50 megapixeli, cât și la un ecran pe un format mai lat.

Prețurile S22 ar putea depăși chiar și pe cele ale variantelor de top de la Apple

Modelul superior, cu ecran mai mare și configurație similară, Galaxy S22+ ar putea porni în consecință de la 1.099 dolari, același preț care este așteptat și pentru iPhone 14 Pro în toamna acestui an. Modelul S22 Ultra, care va fi livrat cu un ecran și mai mare, camere foto extra și chiar un stylus S-Pen, ar putea porni astfel de la 1.299 dolari, cu 100 dolari peste iPhone 14 Pro Max. Diferența ar fi că Samsung ar putea porni de la configurație cu 12 GB RAM și 256 GB stocare, pe când Apple va oferi cel mai probabil 8 GB RAM și 128 GB stocare.

Prețurile ridicate nu sunt îmbucurătoare pentru cei care plănuiau să facă upgrade de smartphone la un model de top, dar aceasta pare să fie direcția pieței în 2022.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult