Google anulează Pixel Slate 2 şi renunţă definitiv la tablete. Va dezvolta exclusiv laptop-uri de acum înainte

21.06.2019
Google anulează Pixel Slate 2 şi renunţă definitiv la tablete. Va dezvolta exclusiv laptop-uri de acum înainte

În ciuda faptului că Apple pare să se concentreze pe dezvoltarea tabletelor mai mult ca niciodată, iar dispozitivele Microsoft Surface destul de populare în rândul utilizatorilor, Google anunţă că renunţă complet la tablete. Pixel Slate, tableta cu Chrome OS lansată anul trecut va rămâne ultima tabletă Google produsă, modelele care sunt acum în dezvoltare fiind anulate.

Primele tablete Google au fost lansate sub brandul Nexus, fiind dezvoltate în parteneriat cu ASUS, Samsung şi HTC. Acestea rulau Android şi s-au bucurat de un succes limitat pe piaţă, în special din cauza faptului că acestea au venit într-un moment în care tabletele intrau într-un declin, în timp ce ecranele smartphone-urilor începeau să crească.

Compania a continuat linia de tablete cu Pixel C, o altă tabletă cu Android şi recent cu Pixel Slate, prima (şi acum singura) tabletă cu Chrome OS produsă de Google. Aceasta din urmă ar fi trebuit să ofere o alternativă la iPad-urile Apple şi la tabletele Surface de la Microsoft, putând fi transformată rapid într-un computer cu un browser desktop modern, prin ataşarea unei tastaturi, păstrând în acelaşi timp funcţionalitatea de dispozitiv mobil, fiind compatibilă cu aplicaţii de tabletă de pe Android.

Se pare că această tabletă nu a avut succesul dorit, utilizatorii fiind nemulţumiţi de performanţa modelului de bază, cât şi de interfaţa Chrome OS, care nu era bine adaptată la touchscreen-uri. Totuşi, în loc să încerce să repare aceste neajunsuri, Google renunţă complet la ideea de a mai dezvolta tablete. Cele două modele Pixel Slate 2 care erau în dezvoltare au fost anulate, însă suportul software va continua pentru Slate-ul actual până în iunie 2024.

Google a anunţat că atât echipele care lucrează la sistemul de operare Android, cât şi cele care lucrează la sistemul de operare Chrome sunt dedicate să ofere suport în viitor pentru tablete dezvoltate de parteneri. Acestea pot fi de orice fel, fie că vorbim despre tablete pentru consumatori, pentru mediul corporate sau educaţional, însă nu vor mai exista prea curând (sau vreodată) tablete dezvoltate de Google. În cadrul echipei de hardware vor fi dezvoltate de acum înainte doar laptop-uri.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult