Google îşi lansează propriul magazin online de tablete

30.03.2012
Google îşi lansează propriul magazin online de tablete

Google a decis să atace în mod direct problema vânzărilor slabe obţinute de tabletele cu sistem de operare Android, lansând propriul magazin online de tablete, de unde vom putea achiziţiona la preţuri preferenţiale tablete create de producători agreaţi de companie.

Google îşi lansează propriul magazin online de tablete

Oferta de tablete vândute în acest magazin ar putea fi compusă exclusiv din modele realizate sub brand Google, produse de parteneri tradiţionali ca Samsung şi Asus, sau în fabricile Motorola – o companie recent achiziţionată de Google.

Dacă pe piaţa smartphone, Google a reuşit să se alieze cu operatorii de telefonie mobilă pentru promovarea telefoanelor Android, câştigând o cotă de piaţă importantă în defavoarea rivalului Apple, pe piaţa tabletelor lucrurile stau mult mai rău. Aici, Google şi partenerii săi sunt în mare parte dependenţi de magazinele retail pentru comercializarea tabletelor cu sistem de operare Android, iar dacă aceleaşi magazine au şi produse Apple în ofertă, acestea acaparează în mod inevitabil campaniile publicitare. Altfel spus, notorietatea tabletelor Apple ajunge să blocheze pur şi simplu promovarea alternativelor bazate pe Android, limitând vizibilitatea şi expunerea acestora în campaniile publicitare. De parcă lucrurile nu ar fi stat suficient de rău pentru Google, Apple deţine şi propria reţea Apple Store de magazine retail, ce asigură o piaţă de distribuţie uriaşă pentru tabletele din gama iPad.

Apple Store

Lansarea unui magazin online dedicat comercializării de tablete Google poate fi socotită ca un colac de salvare pentru gama tabletelor Android. Totuşi, pentru ca impactul să fie într-adevăr unul semnificativ, Google are nevoie de o ofertă competitivă prin care să atace gama tabletelor Apple iPad. Un prim pas în această direcţie ar putea fi făcut prin lansarea noii tablete Google Nexus, despre care se spune că ar avea un preţ de numai 149 dolari – mult sub nivelul unei tablete iPad. În timp, oferta ar putea fi consolidată şi cu modele premium, capabile să ofere un nivel de calitate la fel de bun sau superior produselor Apple, dar la un preţ ceva mai mic.

Google Store

Dacă strategia promovării prin forţe proprii se dovedeşte a fi una de succes, în curând am putea fi martorii deschiderii primelor magazine retail din reţeaua Google Store, dedicate comercializării de tablete şi telefoane bazate pe Android.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video