HP a lansat 7 Plus, o tabletă Android cu un preţ de 99 de dolari

22.05.2014
HP a lansat 7 Plus, o tabletă Android cu un preţ de 99 de dolari

Prima încercare de intra în lumea tabletelor nu s-a terminat prea bine pentru HP, compania anulând produsul TouchPad şi despărţindu-se de sistemul de operare WebOS. După o serie de anunţuri contradictorii făcute de directorii executivi care s-au perindat la conducere în perioada 2011 -2012, HP s-a reîntors însă în acest domeniu cu o gamă de tablete Android, iar nou anunţatul model 7 Plus este cel mai ieftin din oferta sa actuală.

Conceput pentru a ataca cel mai accesibil segment al pieţei, tableta HP 7 Plus nu poate impresiona, în mod evident, prin specificaţii. Aceasta oferă un ecran IPS cu diagonală de 7” şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, 1 GB de memorie RAM, 8 GB de memorie internă extensibilă cu un card MicroSD şi un procesor quad-core. Soluţia hardware aleasă de HP este cunoscutul AllWinner A31s, care oferă patru nuclee de procesare ARM Cortex-A7 cu o frecvenţă de 1 GHz şi un nucleu grafic PowerVR SGX544 MP2.

Tableta mai oferă un modul Wi-Fi 802.11 b/g/n, două camere foto cu rezoluţii de 2 şi 0,3 MP, conector Micro USB şi o baterie cu o capacitate de 2800 mAh, care promite o autonomie de 5 ore şi jumătate. HP 7 Plus va folosi versiunea 4.2.2 a platformei software Android.

Asemănătoare din foarte multe puncte de vedere cu modelele white-box care sunt disponibile în ofertele producătorilor chinezi, HP 7 Plus va ataca segmentul inferior al pieţei cu un preţ de 99 de dolari. Disponibilitatea locală nu este cunoscută încă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News