HP a lansat Slate 7, prima sa tabletă Android

25.02.2013
HP a lansat Slate 7, prima sa tabletă Android

După ce a eşuat în încercarea de a promova tableta TouchPad şi sistemul de operare WebOS, HP s-a orientat către platforma Android şi, după cum zvonurile de acum câteva zile au afirmat, aceasta a lansat prima tabletă bazată pe platforma Google.

Noua tabletă HP Slate 7 este un produs menit să atace sectorul inferior al pieţei, aceasta urmând să fie comercializată începând cu luna aprilie la un preţ de 169 de dolari, mai mic decât cel al rivalilor Nexus 7 şi Kindle Fire HD.

Chiar dacă este un produs din gama inferioară, Slate 7 oferă o carcasă construită în jurul unei rame din oţel, capacul posterior fiind fabricat din plastic cauciucat şi fiind disponibil în versiune roşie sau gri. Platforma hardware este constituită dintr-un procesor dual-core ARM Cortex-A9 tactat la 1,6 GHz, 1 GB memorie RAM şi 8 GB de stocare internă, care poate fi extinsă cu un card MicroSD.

Tableta oferă un ecran cu o diagonală de 7” şi o rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, panoul fiind un produs ceva mai exotic deoarece este un model HFFS, mai rar întâlnit în lumea terminalelor mobile şi tabletelor, acesta oferind însă unghiuri de vizualizare şi gamă coloristică similare celebrelor panouri IPS.

HP Slate 7 mai oferă o cameră foto principală de 3 MP şi una frontală VGA, modul Wi-Fi 802.11 b/g/n. modul Bluetooth 2.1 şi un conector Micro USB. Dimensiunile acesteia sunt de 197.1 x 116.1 x 10.7 mm iar greutatea este de 372 de grame.

Noua tabletă HP rulează Android 4.1, la care se adaugă procesarea audio Beats pe care compania a folosit-o si pentru câteva din laptopurile şi monitoarele sale. Aceasta va fi disponibilă începând din aprilie la un preţ de 169 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News