HP anunță 11-inch Tablet PC cu Windows 11 și cameră foto rotativă

23.09.2021
HP anunță 11-inch Tablet PC cu Windows 11 și cameră foto rotativă

Odată cu pandemia de COVID-19, tabletele, o categorie de produse care părea să fie uitată, s-a bucurat de o adevărată revenire. Pe lângă modele de la companii care au tot lansat tablete de-a lungul anilor, precum Apple, Samsung sau Huawei, alți producători au început să iasă în evidență în ultima perioadă. HP, o companie care nu a mai fost prezentă de ceva vreme pe acest segment de piață, anunță acum noua „HP 11-inch Tablet PC”, un model cu Windows 11, stylus și o cameră rotativă.

Tableta HP 11-inch pare construită pentru productivitate

Numele tabletei nu este foarte inspirat, însă forma și design-ul sunt destul de atrăgătoare. Vorbim despre o tabletă echipată cu un ecran de 11” și rezoluție 2.160 x 1.440, construită din metal și ceea ce pare a fi un material textil pe partea din spate. Tableta beneficiază o cameră de 13 megapixeli rotativă, care poate fi astfel folosită atât pentru apeluri și selfie-uri, cât și pentru fotografii sau scanare de documente.

Configurația internă este însă ceva mai modestă decât ne-am fi așteptat. Pentru un computer cu Windows 11, sistemul de operare care va fi lansat în curând de Microsoft și pe desktop-uri, procesorul Pentium Silver N6000 de la Intel pare puțin cam nepotrivit. Tableta HP 11-ich vine cu 4GB memorie RAM și 128 GB stocare internă pe format NVMe. Cel mai probabil însă, tableta va fi limitată la „S Mode”, adică va rula doar aplicații din magazinul Microsoft, nu și aplicații standard x86.

Printre capabilitățile sale speciale se regăsesc suportul pentru stylus-ul Tilt Pen de la HP, suport pentru o tastatură oficială cu un conector magnetic, alături de un port USB-C folosit pentru încărcare și conectarea de accesorii. Desigur, stocarea poate fi extinsă folosind un slot microSD, iar pentru securitate există un senzor de amprentă în butonul Power.

HP spune că va lansa tableta 11-inch în luna decembrie. Prețul de pornire va fi de 499 dolari fără tastatură și 599  dolari cu tastatură.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult