HTC anunță tableta A101. O lansează mai întâi în Rusia

05.07.2022
HTC anunță tableta A101. O lansează mai întâi în Rusia

HTC a lansat de curând primul său telefon pentru „metavers”, un mid-range care nu pare să includă nimic special, nici la nivel de hardware și nici din punct de vedere software. Compania a fost în mare parte absentă de pe piața de dispozitive mobile în ultimii ani, lansând câte un telefon entry sau mid pe an. Acum însă, la doar o săptămână după lansarea telefonului Desire 22 Pro, primim și anunțul pentru o tabletă HTC, modelul A101.

HTC A101 este o tabletă modestă, cu un preț mare pentru ce oferă

Așa cum am văzut și în cazul noului smartphone, noua tabletă HTC A101 nu va întoarce foarte multe priviri. Nu numai că vorbim despre o tabletă cu un design generic, dar face parte și dintr-o clasă inferioară de performanță.

Avem de a face cu un dispozitiv mobil cu ecran de 10,1” pe format widescreen, care afișează doar rezoluție Full HD (1080p), la fel ca alte tablete de astfel de dimensiuni. Măcar construcția pare să fie de calitate superioară, folosind aluminiu pentru capacul de pe spate în loc de plastic.

La interior, HTC alege un procesor Unisoc T618, regăsit de obicei pe smartphone-uri foarte ieftine din China. Acesta este construit pe un nod destul de vechi deja, de 12 nm, fiind în consecință mai ieftin de produs. În ciuda procesorului cu tehnologie învechită însă, HTC A101 beneficiază de o configurație destul de modernă: 8 GB RAM și 128 GB stocare internă. De asemenea, bateria de 7.000 mAh ar trebui să ofere o autonomie bună având în vedere specificațiile. Din păcate, încărcarea la 10W este cam lentă pentru o capacitate așa mare, deci încărcarea va dura mult.

HTC A101 2

În partea de jos a tabletei poate fi observat și un port magnetic pentru accesorii, însă nu este clar ce accesorii vor putea fi conectate acolo. Sunt slabe șanse ca producători de accesorii din afara HTC să producă dispozitive precum tastaturi compatibile cu o tabletă de nișă de la un brand care nu a mai lansat tablete de mulți ani.

Tableta HTC A101 se lansează mai întâi în Rusia, cu Android 11 preinstalat. Având în vedere situația războiului din Ucraina, este ciudat să vedem un producător de dispozitive care lansează noi produse pe această piață. Tableta costă 19.890 ruble, adică în jur de 1.700 lei, un preț apropiat de cel al iPad 9.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult