HTC lansează Desire 22 Pro. Primul telefon pentru Metavers?

28.06.2022
HTC lansează Desire 22 Pro. Primul telefon pentru Metavers?

Într-o nouă încercare de recucerire a celebrității pierdute, HTC lansează Desire 22 Pro, un smartphone care nu vine cu nimic special, în afara unei asocieri mai mult sau mai puțin forțată cu metaversul lui Mark Zuckerberg.

HTC a vorbit cu o ocazia conferinței MWC 2022 despre un smartphone centrat pe metaversul VR promis de Mark Zuckerberg, ba chiar a anunțat și un nou brand Viveverse, care ar urma să reunească produsele HTC dezvoltate pentru acest ecosistem care nu prea există, deocamdată. Anterior, HTC a mai făcut o încercare cu seria de telefoane Exodus, centrate pe tehnologia blockchain. Doar că, nici primele și nici cele din urmă nu au mare lucru în comun cu nișa pe care sunt „specializate”, în afara strategiei de branding.

Astfel HTC Desire 22 Pro este un telefon-flagship doar cu numele. În realitate, avem de-a face cu un smartphone de buget construit pe o platformă Snapdragon 695 de anul trecut, ajutat cu 8GB memorie RAM și 128GB stocare internă. În rest, ecranul FHD+ de 6.6 inch este de tip LCD, principalul său atu fiind suportul pentru rată de refresh la 120Hz.

Configurația foto are ca element central un senzor de 64MP, secondat de cameră ultra-wide de 13MP și o cameră DoF cvasi-inutilă, de 5MP. Aplicată prin perforarea ecranului în colțul din stânga, camera frontală oferă o rezoluție generoasă de 32MP, însă rămâne de văzut dacă și calitatea imaginii se ridică la nivelul așteptărilor.

Potrivit anunțului oficial de lansare, Desire 22 Pro este ”conceput pentru experiențe captivante într-o lume digitală și virtuală interconectată – oferind capacitatea de a rula conținut 2D și 3D pe dispozitive cu realitate extinsă (XR) ”. În practică, este vorba despre funcții de realitate augmentată pe care și alte dispozitive din gama sa de preț le suportă. Probabil că singurul argument în favoarea strategiei de promovare adoptată de HTC este senzorul DoF, care la rezoluția de 5MP ar permite poziționarea ceva mai precisă o obiectelor VR în mediul observat cu ajutorul camerei foto.

Disponibil în versiuni de culoare pe auriu și negru, Desire 22 Pro dispune ce certificare IP67 pentru protecție la apă și praf, respectiv, acumulator de 4520 mAh cu funcție de încărcare wireless. Listat deja pentru Marea Britanie cu prețul de 399 lire sterline, noul smartphone va avea debutul europan pe data de 1 august, posibil echipat și cu portofelul de criptomonede dezvoltat deja de HTC pentru seria de telefoane Exodus.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult