Huawei a lansat tableta compactă cu conectivitate LTE MediaPad M2 în Europa

11.05.2015
Huawei a lansat tableta compactă cu conectivitate LTE MediaPad M2 în Europa

Pe lângă telefoanele care au propulsat-o în primul trimestru al acestui an pe locul trei în topul producătorilor, compania Huawei are în portofoliul său şi câteva tablete. Cam rare în ofertele locale, tabletele Huawei au început să fie promovate mai bine în Europa de Vest, iar cum filiala locală ne-a sugerat că şi România se va bucura de mai multă atenţie, noul model european MediaPad M2 ar putea atrage atenţia celor care vor un model compact cu conectivitate 4G şi design plăcut.

Tableta Huawei MediaPad M2 a fost dezvăluită oficial în acest week-end în cadrul magazinului Huawei de la Paris, produsul urmând să fie disponibil acolo începând cu această lună şi să se bucure de o disponibilitate mai mare începând cu luna viitoare.

MediaPad M2 oferă un ecran cu diagonală de 8”, rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli şi panou IPS, compania atacând astfel segmentul intermediar al tabletelor compacte cu conectivitate bună.

Platforma hardware este una atrăgătoare, tableta folosind procesorul HiSilicon Kirin 930 pe care l-am văzut de curând la lucru pe telefonul P8. Produs de către subsidiara Huawei, acesta oferă patru nuclee ARM Cortex-A53 cu o frecvenţă de 2 GHz, patru nuclee ARM Cortex-A53 cu o frecvenţă de 1,5 GHz şi o interfaţă grafică ARM Mali-T624 MP4, fiind astfel un produs mid-range puternic care concurează fără probleme cu cipurile din aceeaşi gamă precum Snapdragon 615.

Lista de specificaţii mai menţionează 2 GB de memorie RAM, 16 GB de memorie internă extensibilă şi o baterie cu o capacitate de 4800 mAh. Tableta oferă conectivitate 4G (LTE Cat 4), la care se adaugă interfeţe Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC şi GPS. Tableta are o grosime de 7,8 milimetri şi o greutate de 310 grame.

La fel ca telefonul Huawei P8, noua tabletă a companiei chineze foloseşte platforma Android 5.0 şi interfaţa particulară EMUI 3.0. Tableta va fi disponibilă în Europa la un preţ de 350€.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News