Huawei ar putea dezvolta o nouă tabletă Nexus 7

06.09.2016
Huawei ar putea dezvolta o nouă tabletă Nexus 7
Ultima tabletă Google Nexus a apărut în urmă cu doi ani, fiind produsă la momentul respectiv de către HTC. Anul trecut, compania a preferat să îşi dezvolte un astfel de dispozitiv intern sub branul Pixel, însă până în prezent nu au apărut informaţii despre un nou astfel de produs. Se pare însă că şi în 2016 vom primi o tabletă cu Android de la Google, însă aceasta va fi iar realizată de un partener, Huawei fiind în spatele noului dispozitiv.
 
 
Informaţiile vin de la Evan Blass, o sursă aproape infailibilă de informaţii neoficiale, care dezvăluie de obicei detalii despre smartphone-uri şi tablete cu mult timp înainte de anunţul oficial. Acesta susţine că noua tabletă Google va fi realizată de Huawei şi că va fi o întoarcere la un format mai mic. Aceasta ar putea beneficia de un display cu diagonală de 7″ şi ar putea fi echipată cu 4 GB memorie RAM. Lansarea ar putea avea loc înainte de finalul anului 2016.
 
În trecut, oficialii Huawei au dezvăluit că un nou dispozitiv Nexus este în dezvoltare în cadrul companiei. La momentul respectiv, majoritatea jurnaliştilor a crezut că este vorba despre un urmaş al lui Nexus 6P, dezvoltat de Huawei anul trecut, însă aceste informaţii sugerează că este vorba despre o nouă tabletă. Întrucât zvonurile despre noile smartphone-uri Google susţin că ambele vor fi realizate în parteneriat cu Huawei, informaţiile lansate de Evan Blass sunt mai uşor de crezut.
 

Probabil că tableta Google realizată de Huawei va debuta tot pe 4 octombrie, când se zvoneşte că va fi organizată o conferinţă de presă, unde vor fi prezentate noi telefoane, noi versiuni de Chromecast, Google Home şi probabil un dispozitiv Daydream VR.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult