Huawei lucrează la un nou dispozitiv Nexus

06.06.2016
Huawei lucrează la un nou dispozitiv Nexus

Google anunţă în general noile dispozitive Nexus în preajma lansării unei noi versiuni de Android, însă aparent asta nu îi opreşte pe partenerii hardware să dezvăluie că lucrează la astfel de produse. Huawei, compania care a dezvoltat Nexus 6P anul trecut, pare să se întoarcă şi în 2016 cu un nou model, conform Charlene Munilall, General Manager al diviziei din Africa de Sud a companiei.

Dezvăluirea a fosst făcută într-un interviu pentru publicaţia Gear Burn, într-un mod destul de degajat. Munilall a menţionat că Huawei lucrează la un nou Nexus pentru anul acesta, fără să ofere alte informaţii despre telefon. Se pare că Nexus 6P a fost un succes, întrucât puţine companii s-au întors an de an să realizeze noi modele pentru Google. LG, cel mai de succes partener Nexus de până acum a realizat în trecut trei smartphone-uri de acest gen, începând cu Nexus 4, continuând cu Nexus 5 şi în cele din urmă lansând Nexus 5X anul trecut alături de modelul 6P de la Huawei.

Google a confirmat în trecut că va continua tradiţia lansării mai multor modele Nexus, probabil Huawei păstrând rolul de dezvoltare al unui model high-end, similar cu Nexus 6P, însă cu hardware adus la zi. Conform zvonurilor, HTC ar putea lua locul celor de la LG anul acesta pentru modelul inferior, hardware-ul care va sta la baza acestuia fiind probabil bazat pe aceeaşi platformă ca şi HTC 10.

Având în vedere că nu mai este nicio tabletă din gama Nexus la vânzare în mod oficial pe magazinul Google, Huawei ar putea să dezvolte un astfel de dispozitiv şi să lase ambele modele de smartphone-uri pentru HTC. Momentan toate aceste informaţii sunt bazate pe zvonuri şi speculaţii, însă Huawei cu siguranţă va dezvolta un terminal cu numele Nexus.

Citeşte şi HTC ar putea lansa în 2016 două modele Nexus

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult