Huawei Mediapad 7 Vogue, tabletă Android cu ecran de 7″ şi telefonie pentru sectorul de buget

Huawei Mediapad 7 Vogue, tabletă Android cu ecran de 7

Dacă ar trebui să alegem două tendinţe importante ale pieţei tabletelor din prima jumătate a acestui an, acestea ar fi dimensiunea de 7” a ecranului şi implementarea serviciilor de telefonie. Huawei a decis să se conformeze şi ea acestora două, anunţând completarea gamei sale de tablete Mediapad cu modelul 7 Vogue.

Un produs destinat segmentului inferior al pieţei, Mediapad 7 Vogue va fi disponibilă atât în versiune Wi-Fi cât şi 3G, ultima urmând să beneficieze şi de suport pentru voce. Bazată pe platforma hardware HiSilicon K3V2, care include un procesor ARM-Cortex A9 în configuraţie quad-core tactat la 1,2 GHz şi un nucleu grafic Vivante GC4000, tableta mai oferă o memorie RAM cu o capacitate de 1 GB si o stocare internă de 8 GB.

Având o diagonală de 7”, ecranul IPS oferă o neimpresionantă rezoluţie de 1024 x 600 pixeli, economiile făcute pentru obţinerea unui preţ final cât mai mic reflectându-se şi în specificaţiile camerelor foto: 3, respectiv 0,3 MP. Lista specificaţiilor mai include modul GPS, slot Micro SD, slot Micro USB cu suport OTG şi nelipsitul sistem de operare Android 4.1

Carcasa fabricată din aluminiu are o grosime de 9,5 milimetri şi o greutate de numai 335 de grame, aceasta ascunzând o baterie cu o capacitate de 4100 mAh. Disponibilă în versiuni pe alb sau pe negru, Huawei Mediapad 7 Vogue va fi lansata în China în cursul acestei luni, aceasta urmând să devină ulterior disponibilă şi pe celelalte pieţe tradiţionale ale companiei. Preţul este momentan necunoscut.