Huawei MediaPad X2: o tabletă Android compactă cu ecran de 7″, telefonie şi Dual SIM LTE

02.03.2015
Huawei MediaPad X2: o tabletă Android compactă cu ecran de 7

Huawei a anunţat în cadrul Mobile World Congress 2015 nu doar interesantul său Watch, ci şi o tabletă Android compactă care include facilităţi complete de telefonie şi o platformă hardware puternică: MediaPad X2.

Urmaşul modelului MediaPad X1, care s-a lăudat la vremea lui că este cea mai subţire şi mai uşoară tabletă de 7” cu 4G şi telefonie, noul MediaPad X2 preia însă elementele de design pe care le-am văzut la telefonul-gigant Ascend Mate 7. Carcasa este fabricată integral din aluminiu şi foloseşte un ecran cu ramă foarte îngustă. Şi parametrii fizici au rămas foarte atractivi, MediaPad X2 având dimensiuni de 183,5 x 103,9 x 7,3 milimetri şi o greutate de 239 de grame.

Huawei MediaPad X2 oferă un ecran cu diagonală de 7” şi rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli, acesta folosind un panou IPS fabricat într-un proces LTPS şi o iluminare LED de fundal cu o intensitate de 450 nits. MediaPad X2 este prima implementare a noului procesor HiSilicon Kirin 930, soluţia dezvoltată de către Huawei oferind patru nuclee ARM Cortex-A57 (2 Ghz) şi patru nuclee ARM Cortex-A53 (1,5 GHz) în configuraţie big.LITTLE şi un nucleu grafic Mali-T628 MP4. În mod interesant, procesorul este fabricat într-un proces tehnologic pe 16 nanometri, ceea ce promite măcar teoretic o eficienţă energetică bună. Bateria are o capacitate de 5000 mAh şi se laudă cu o autonomie de 24 de zile în stand-by.

Tableta va fi oferită în două configuraţii hardware, utilizatorul putând alege 2 GB de memorie RAM şi 16 GB de memorie sau 3 GB de memorie RAM şi 32 GB de memorie internă. Ambele versiuni oferă un locaş MicroSD care poate găzdui carduri cu o capacitate de până la 128 GB.

Huawei MediaPad X2 oferă un modem LTE Cat 6, servicii de telefonie şi configuraţie Dual SIM, pe lista de dotări mai fiind menţionate interfeţele Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0 şi GPS. Tableta mai oferă două camere foto cu senzori de 13 şi 5 MP, procesare audio DTS şi setul uzual de senzori: giroscop, proximitate, accelerometru, magnetometru şi iluminare.

Platforma software este Android 5.0, la care se adaugă interfaţa proprie Emotion UI. Oferită în versiuni coloristice pe argintiu sau auriu, tableta va fi disponibilă cândva în cursul celui de-al doilea trimestru al anului. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News