iPad 10 va primi un design mai apropiat de cel al modelelor Air și Pro. Renunță la jack-ul de căști

13.08.2022
iPad 10 va primi un design mai apropiat de cel al modelelor Air și Pro. Renunță la jack-ul de căști

Planurile pentru cea de-a zecea generație a tabletei iPad de bază de la Apple au apărut online, iar acestea sugerează că vom avea în sfârșit parte de un nou design pentru această tabletă. Modelul actual, iPad 9, vine în aceeași formă încă de la generația a 7-a, care nu era decât cu puțin diferită de generațiile anterioare. Din păcate, chiar dacă forma generală a tabletei se schimbă, pentru a fi mai degrabă în ton cu variantele superioare, Apple tot nu va oferi în versiunea de bază un ecran foarte mare, sau un design extrem de modern.

iPad 10 va fi similar în dimensiuni cu alte modele superioare, însă nu va renunța la anumite elemente de design

Conform planurilor care au ajuns pe internet, Apple urmează să lanseze un nou model iPad 10, care va adopta forma generală de pe iPad Air și iPad Pro. În ciuda faptului că va adopta aceleași margini drepte și va fi, cel mai probabil, compatibilă cu aceleași accesorii, precum Magic Keyboard sau Apple Pencil 2, noul iPad nu va primi un ecran cu margini subțiri de jur-împrejur. Din față, tableta pare că nu se schimbă aproape deloc, fiind bazată tot pe un ecran de 10,2” cu o rezoluție neschimbată: 2.160 x 1.620. Modelele iPad Air și iPad Pro folosesc ecrane de 10,9, respectiv 11” într-un corp similar.

ipad 10 render

Astfel, butonul Home rămâne pe poziție, cu tot cu TouchID, ceea ce înseamnă că nu va primi un senzor de amprentă în butonul power, așa cum se întâmplă cu iPad Air și iPad Mini. La fel ca aceste tablete însă, Apple elimină jack-ul de căști și de pe modelul iPad de bază, chiar dacă în cazul unor dispozitive de acest gen, spațiul interior nu este tocmai o problemă. De fapt, chiar și în interiorul iPad-urilor performante, cu procesoare M1, există destul de mult spațiu gol.

Din păcate, trecerea la un design similar cu tabletele mai scumpe, sugerează că și prețul accesoriilor va fi mai mare. Apple Pencil 2 este mai scump decât modelul Pencil 1, în timp ce tastatura Magic Keyboard costă în jur de 300 de euro, în condițiile în care un iPad 9 costă aproximativ 400 de euro. Cel mai probabil, însă, iPad 10 va veni și cu o creștere în preț față de modelul din prezent.

La capitolul performanță, este așteptată adopția chipset-ului Apple A14, același pe care l-am întâlnit și pe iPhone 12 și iPad Air 4. Lansarea iPad 10 este așteptată cândva în luna octombrie, probabil în aceeași perioadă în care va fi lansat și iPadOS 16, noua versiune a sistemului de operare, care ar putea întârzia față de lansarea iOS 16 din septembrie.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult