iPad Air 4 apare în primele imagini: design de iPad Pro și amprentă în butonul power

27.08.2020
iPad Air 4 apare în primele imagini: design de iPad Pro și amprentă în butonul power

Am tot auzit despre un nou iPad cu design similar cu seria Pro, dar cu un preț mai mic, iar acum avem primele dovezi clare că Apple va și lansa un astfel de dispozitiv în viitorul apropiat. Este vorba despre un nou model iPad Air, care ar putea ajunge pe piață chiar luna viitoare. Un manual pentru iPad Air 4 dezvăluie faptul că noua tabletă va folosi o construcție nouă, va beneficia de un ecran mai mare și va renunța la butonul Home. Totuși, tableta nu renunță și la senzorul de amprentă, oferind pentru prima dată Touch ID integrat pe laterală.

Manualul iPad Air 4 a ajuns pe internet înainte de lansare

Manualul pentru noul iPad Air a fost dezvăluit prin intermediul Comisiei Economice din Eurasia. Acesta pare să fie în limba spaniolă și include imagini cu tableta atât de pe partea din față, cât și din față. La prima vedere, iPad Air 4 pare să fie identic cu un iPad Pro de 11”, însă zvonurile spun că ecranul ar putea fi cu doar puțin mai mic, la 10,8”, însă dimensiunile exterioare ale tabletei vor fi identice. Asta pentru că iPad Air 4 trebuie să fie compatibil cu toate accesoriile pentru iPad Pro.

Asta include atât tastatura de tip Folio, pe care Apple o vinde de doi ani deja, cât și cu noua tastatură Magic Keyboard, lansat în primăvara acestui an. Totuși, având în vedere prețul acesteia din urmă, probabil că nu vor fi foarte mulți utilizatori de iPad Air care se vor înghesui să o cumpere. Tradițional, un iPad Air în varianta de bază costă 499 dolari, în timp ce tastatura costă 299 dolari. Astfel, aceasta ar depăși jumătate din costul dispozitivului. Accesoriile vor fi atașate tot folosind un „Smart Connector” magnetic pe partea din spate.

Dar probabil cel mai interesant detaliu despre noua tabletă este faptul că aceasta va integra în butonul Power, poziționat în partea de sus, un senzor Touch ID. Acesta va fi primul de acest gen de pe dispozitivele Apple, acesta fiind integrat până acum exclusiv în butonul Home. Apple nu poate folosi un senzor în display din cauză că folosește paneluri LCD pe tabletele și telefoanele sale din gama inferioară, iar pe modelele cu OLED preferă Face ID.

În cazul iPad Air 4, Face ID nu este folosit pentru a scădea din costurile de producție și pentru a diferenția mai bine modelele Air de cele din gama Pro. Cel mai probabil, și modelul nou de iPad Air va folosi un suport magnetic pentru Apple Pencil, cu încărcare wireless. Alte diferențe față de iPad Pro ar fi lipsa unei camere secundare și a unui senzor LiDAR.

Configurația hardware nu e cunoscută încă

Nu știm încă ce configurație hardware am putea găsi la interiorul acestui model, însă zvonurile spun că va folosi un hardware similar cu iPhone 12, adică un chipset Apple A14, pe 5nm. Această decizie ar fi în ton cu lansarea iPad Air 3, care folosea la momentul respectiv un procesor Apple A12, la fel ca iPhone XS, care era modelul de top al momentului.

Lansarea iPad Air 4 ar putea ave loc în cea de-a doua săptămână din septembrie, când este așteptat și un nou Apple Watch Series 6. Se zvonea de curând că noua tabletă ar putea fi amânată până în primăvară, însă se pare că Apple va lansa atunci un nou model de iPad în varianta de bază, un iPad 8, cu hardware mai slab.

sursa: GSM Arena

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult