iPad Air 4 și Apple Watch 6 ar putea fi anunțate foarte curând, fără un eveniment de prezentare

07.09.2020
iPad Air 4 și Apple Watch 6 ar putea fi anunțate foarte curând, fără un eveniment de prezentare

Chiar dacă suntem foarte aproape de data la care Apple ar trebui să lanseze noile iPhone-uri, sau măcar noile tablete iPad și un nou Apple Watch, încă nu știm cu certitudine dacă acest lucru se va întâmpla. În primul rând pentru că Apple nu a trimis încă invitații nici măcar pentru un eveniment digital, așa cum a făcut pentru prezentarea de la WWDC. În al doilea rând, pentru că dacă va face o lansare online printr-un comunicat de presă, compania nu ar fi anunțat oricum nimic. Zvonurile spun că mâine, 8 septembrie, ar trebui să vedem anunțul a două noi produse Apple: un iPad Air nou și un ceas Apple Watch Series 6. Alte zvonuri spun însă că aceste anunțuri nu vor avea loc.

Apple ar putea anunța noul iPad Air și Apple Watch printr-un comunicat de presă

Întrucât Apple este o companie foarte secretoasă, este greu de știut în care zvonuri să ne încredem. Probabil că o idee bună este să nu ne încredem în niciunele și doar să așteptăm să vedem informațiile oficiale din partea companiei. Totuși, faptul că au fost deja listate huse pentru tableta iPad Air 4 pe Amazon Germania, sugerează că o lansare este iminentă.

iPad Air 4 va împrumuta design-ul modelelor iPad Pro din ultimii doi ani. Noul model va integra cel mai probabil un hardware mai slab decât acelea, nu va oferi un senzor LiDAR, sau ecran cu refresh rate mare. Totuși, un ecran mai mare, de 10,8”, procesor mai puternic și suport pentru Apple Pencil 2 ar putea reprezenta un upgrade destul de mare pentru cei care folosesc un iPad standard, un iPad Mini sau un iPad Air mai vechi.

În cazul unei noi generații Apple Watch, sunt așteptate mici upgrade-uri la nivelul senzorilor disponibili. Noul ceas ar putea calcula nivelul de oxigen din sânge și glicemia, conform zvonurilor. De asemenea, ar putea oferi o autonomie mai mare, ar putea detecta simptome de COVID-19 și ar oferi monitorizare a somnului din fabrică. Modelele mai vechi vor primi această capabilitate din urmă după update-ul la WatchOS 7.

Zvonurile din trecut vorbeau și despre un Apple Watch SE, care să înlocuiască Apple Watch 3 în ofertă, cu hardware actualizat, dar cu design-ul vechi, disponibil încă de la prima generație de ceasuri Apple.

Zvonurile se contrazic

Jon Prosser, creatorul canalului de YouTube Front Page Tech, sugerează că un comunicat de presă care anunță aceste dispozitive ar putea veni mâine seară. Mark Gurman de la Bloomberg spune însă că un eveniment pentru seria iPhone 12 este programat pentru viitorul apropiat, iar acolo va fi prezentat și Apple Watch 6. iPad Air 4 ar putea fi astfel prezentat simultan cu noile computere Mac cu chipset Apple Silicon la bază, dar și cu un nou iPad Pro 5G.

Vom afla mâine care zvonuri se dovedesc a fi adevărate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult