iPad Mini 6 adoptă design-ul cu linii drepte. Primele imagini neoficiale și data de lansare

13.06.2021
iPad Mini 6 adoptă design-ul cu linii drepte. Primele imagini neoficiale și data de lansare

Zvonurile despre un nou iPad Mini circulă de mai bine de un an, însă s-ar putea ca în 2021 să vedem în sfârșit această nouă tabletă. Conform unor noi imagini, publicate pe internet de către „leakeri” de încredere, iPad Mini 6 va fi primul model din serie care va adopta noul design, pe care l-am văzut deja pe iPad Pro încă din 2018 și anul trecut pe generația iPad Air 4. Practic, iPad Mini 6 va fi un Air miniaturizat, cu același format de ecran, margini drepte și port USB-C.

Apple va schimba pentru prima dată design-ul tabletelor iPad Mini

Jon Prosser, creatorul canalului de YouTube și site-ului Front Page Tech, a publicat primele imagini neoficiale, realizate după modele 3D ale noului iPad Mini. Tableta pare să păstreze un format mai mic al ecranului mic, probabil tot în jurul dimensiunii de 8”, tot pe format 4:3, dar cu margini reduse în dimensiuni în părțile de sus și jos. Butonul Home cu Touch ID a dispărut, iar forma tabletei este mult mai „plată”.

Practic, Apple va alinia iPad Mini la forma telefoanelor și tabletelor din generațiile mai recente, ceva ce am văzut și în cazul PC-ului desktop iMac cu M1, lansat de curând. Probabil că și noile laptop-uri MacBook Pro cu procesor M1X vor adopta aceste linii drepte.

Pentru că iPad Air 4 nu are un sistem de recunoaștere facială Face ID, nu ar trebui să ne așteptăm de la modelul Mini 6 să includă această funcționalitate. Touch ID va fi păstrat, însă sub forma unui senzor integrat în butonul power. iPad Mini va folosi o singură cameră foto pe partea din spate, și pare să păstreze port-ul de conectivitate Smart Connector, care va facilita cu siguranță conectarea la o tastatură Magic Keyboard mai mică.

iPad Mini 6 ar putea folosi un Apple Pencil mai mic

Tot mai mic pare să fie din aceste imagini și un nou model de Apple Pencil. Nu este însă clar dacă acest model va fi realizat special pentru iPad Mini, dacă va fi introdus în ofertă ca o alternativă mai ieftină la Apple Pencil 2, sau dacă va înlocui complet modelul actual.

Pus lângă un iPad Air, este clară diferența de dimensiune între cele două tablete. Este clar că există un grup de utilizatori interesat de o tabletă compactă, foarte portabilă și performantă, iar iPad Mini 6 ar putea fi răspunsul Apple la aceste nevoi. De altfel, nu prea mai există pe piață alte tablete compacte cu performanță ridicată. Dacă istoria se va repeta, iPad Mini 6 va folosi același procesor precum iPad Air 4, adică Apple A14, același procesor de top care se regăsește în modelele iPhone 12, unul dintre cele mai performante procesoare de mobil de pe piață.

Conform imaginilor publicate de Jon Prosser, culorile iPad Mini ar putea fi Silver, Space Grey și Rose Gold, o selecție limitată față de generația Air 4, dar în ton cu iPad Mini din prezent. Prosser spune că lansarea iPad Mini 6 ar putea avea loc în același timp cu iPhone 13 și Apple Watch Series 7, care ar putea fi programată pentru data de 7 septembrie. Lansarea în magazine ar putea veni astfel pe 17 septembrie.

sursa: FPT

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult