iPad mini 6 cu USB-C și noul chipset A14, așteptat în această toamnă

21.07.2021
iPad mini 6 cu USB-C și noul chipset A14, așteptat în această toamnă

La fel ca seria iPhone mini, tabletele iPad Mini nu au fost ferite de controverse pe tema vânzărilor sub așteptări. Cu toate acestea, în ciuda „concurenței” ridicate de noile modele iPhone cu ecrane tot mai mari, gama iPad mini a rămas în catalogul de produse Apple, iar acum o nouă generație este pregătită de lansare.

Zvonurile despre o nouă tabletă mini circulă de mai bine de un an, fără ca Apple să vină cu un anunț oficial de lansare. Totuși noi zvonuri arată că 2021 este într-adevăr în cărți pentru o nouă lansare iPad mini.

Conform unor noi imagini neoficiale, publicate pe internet de către „leakeri” de încredere, mini 6 va fi primul model din serie cu design inspirat de gama iPad Pro încă din 2018. Practic, asta înseamnă că mini 6 va fi un iPad Air trecut la regim, cu același format de ecran, margini drepte și port USB-C.

Tot pe surse aflăm și că noul model vine fără tastă Home sub ecran, mutând senzorul Touch ID pe rama laterală, spre a fi integrată cu tasta Power. Tehnologia există de ceva timp și funcționează chiar foarte bine, pe telefoanele cu sistem Android.

Prezența portului USB-C se traduce prin compatibilitate cu noile accesorii iPad Pro. Vor fi suportate inclusiv accesoriile Smart Connector, folosite deja pentru a simplifica modul de folosire a conexiunii cu fir.

iPad mini 6

Potrivit primelor randări neoficiale, tableta pare să păstreze un format mai mic al ecranului, având tot diagonală de 8” și rată de aspect 4:3, dar cu margini reduse pentru facilitarea unui design mai compact. Practic, Apple va alinia iPad mini la forma telefoanelor și tabletelor din generațiile mai recente.

Tot mai mic pare să fie și noul model de Apple Pencil. Nu este însă clar dacă acesta va fi realizat special pentru noua tabletă, sau dacă va fi introdus în ofertă ca o alternativă mai ieftină la Apple Pencil 2.

Potrivit zvonurilor de până acum, lansarea iPad Mini 6 ar putea avea loc în același timp cu iPhone 13 și Apple Watch Series 7, care ar fi programată pentru data de 7 septembrie. Lansarea în magazine ar putea veni astfel pe 17 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video