iPad Mini cu Retina Display va avea o disponibilitate iniţială scăzută din cauza problemelor cu ecranul

11.11.2013
iPad Mini cu Retina Display va avea o disponibilitate iniţială scăzută din cauza problemelor cu ecranul

Spre deosebire de tableta iPad Air, pentru care a fost anunţată de la bun început o dată certă de lansare şi care este deja disponibilă pe piaţă, mai micul iPad Mini cu Retina Display a avut şi încă are o disponibilitate incertă. Tim Cook a afirmat în cadrul evenimentului de lansare că aceasta va fi disponibilă de la finele lunii noiembrie şi a recunoscut ulterior că disponibilitatea iniţială va fi redusă, tot mai multe surse afirmând că vina aparţine producătorului de ecrane Sharp.

Site-ul sud-coreean ETnews afirmă că Apple s-a lovit de o problemă tehnică a ecranelor IGZO furnizate de către Sharp. Faţă de clasicele panouri care folosesc un strat transparent conductiv fabricat din siliciu, tehnologia IGZO foloseşte oxizi de zinc, galiu si indiu. Acest compus oferă o mobilitate a electronilor de 40 de ori mai mare, ceea ce permite fie realizarea unor ecrane cu timpi de răspuns mai buni, fie, precum în cazul iPad Mini cu Retina Display, atingerea unor densităţi mai mari.

Bazate pe o tehnologie dezvoltată tot de către Sharp, noile panouri se pare că nu satisfac pretenţiile Apple din cauza fenomenului de remanenţă (burn-in) care este considerat prea ridicat. Conform surselor, această remanenţă nu este vizibilă cu ochiul liber, însă Apple nu este satisfăcută de acest comportament şi va căuta un alt furnizor de panouri. Vestea este neplăcută pentru producătorul japonez, acesta fiind foarte mândru de noua sa tehnologie şi anunţând de curând o serie de ecrane care depăşesc densitatea modelului livrat către Apple.

În acest moment, Sharp ar trebui să livreze circa 40 de procente din numărul total de ecrane pentru tableta iPad Mini cu Retina Display, în timp ce LG asigură restul de 60 de procente. În urma acestui incident, se pare că Apple va căuta un nou panou şi un nou furnizor pentru acestea, Samsung fiind unul dintre posibilii ofertanţi. Conform surselor, Samsung va putea oferi aceste componente abia din ianuarie, ceea ce înseamnă că disponibilitatea tabletei Apple va problematică în cursul acestui trimestru.

iPad Mini cu Retina Display este aşteptată să ajungă pe rafturile magazinelor începând cu data de 21 noiembrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News