Apple iPad Air a ajuns şi în România: preţuri şi disponibilitate

01.11.2013
Apple iPad Air a ajuns şi în România: preţuri şi disponibilitate

Apple a lansat acum o săptămână noile sale tablete iPad Air şi iPad Mini cu Retina Display, primul model fiind disponibil începând de astăzi inclusiv în România. După cum ştim deja, iPad Mini cu Retina Display va fi lansat undeva către finele acestei luni, însă preţul său este deja cunoscut.

Dacă telefoanele mobile Apple ajung în România ceva mai târziu deoarece ţara noastră nu face parte din primul val de lansări, ceea ce dă frâu speculării momentane a preţurilor, tabletele Apple au o altă soartă. România face parte din primul val de lansări Apple începând cu iPad 4th generation, iar relaţiile directe cu partenerii locali sunt încă şi mai vechi, ceea ce nu oferă prea spaţiu de manevră comercianţilor şi le oferă un utilizatorilor preturi apropiate de cele oficiale.

Noul iPad Air este disponibil începând de astăzi cam la toţi partenerii oficiali Apple şi magazinele specializate mari precum iStyle, iCenter, Noumax, Altex şi alţii. Preţurile afişate de aceste magazine sunt practic aceleaşi peste tot, acestea începând de la 2350 de lei pentru modelul Wi-Fi cu stocare internă de 16 GB. Ţinând cont de fluctuaţiile de curs valutar, preţul este acelaşi cu care a debutat şi versiunea anterioară iPad 4th generation, acesta fiind mai mare cu circa 200 de lei decât preţul oficial din magazinele europene Apple, care este de 479€.

Singurul operator care a anunţat până acum disponibilitatea noului iPad Air este Orange, compania oferind tableta cu conectivitate 4G la preţuri începând de la 349€ în cazul optării pentru abonamentul Colibri Explore 20, preţul fără abonament începând de 620€.

Mai micul iPad Mini cu Retina Display are afişat în acest moment un preţ care începe de la 1900 de lei în cazul modelului Wi-Fi cu 16 GB de stocare internă. Acesta este aşteptat undeva către sfârşitul acestei luni, însă stocurile iniţiale nu vor fi la fel de mari care cele ale curentului model iPad Air.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News