iPad Pro: cât costă reparaţiile şi accesoriile pentru noile tablete Apple

31.10.2018
iPad Pro: cât costă reparaţiile şi accesoriile pentru noile tablete Apple

Noile tablete iPad Pro sunt impresionante atât din punct de vedere al construcţiei şi design-ului, cât şi al performanţei, însă cum ne-am obişnuit deja în ultima vreme, logo-ul Apple de pe carcasă se traduce în nişte costuri mari chiar şi după cumpărare. Acum că noile tablete au fost listate pe site-ul Apple, avem detalii mai clare despre cât costă reparaţiile acestor dispozitive, cât şi despre costurile în plus dictate de noile accesorii, întrucât cele vechi, de la generaţiile precedente nu mai sunt compatibile cu iPad Pro 2018.

Când vine vorba despre reparaţii, Apple a crescut semnificativ preţurile odată cu lansarea modelelor iPhone 8 şi iPhone X faţă de generaţiile precedente, iar ceva similar se întâmplă acum şi în cazul noilor iPad Pro. Cei care vor avea probleme majore în afara garanţiei cu aceste dispozitive, vor trebui să scoată din buzunar un preţ aproape la fel de mare precum costul întregii tablete în versiunea de bază. 700 de euro este preţul menţionat pe site-ul Apple pentru versiunea de 12,9”, cu 40 de euro mai mult decât pentru generaţia precedentă, în timp ce versiunea de 11” costă 540 de euro pentru o reparaţie completă (aici intră probabil ecran spart şi/sau placă de bază stricată).

Iată întreaga listă de preţuri de reparaţie pentru toate modelele de iPad care încă primesc service din partea Apple:

Model Reparaţie fără garanţie Reparaţie cu AppleCare+
iPad mini, iPad mini 2
200,90 €
49 €
iPad mini 3, iPad mini 4
310,90 €
49 €
iPad 2, 
iPad Air,
iPad (5. Generation),
iPad (6. Generation)
250,90 €
49 €
iPad Air 2,
iPad (4. Generation)
310,90 €
49 €
iPad Pro (9,7″)
420,90 €
49 €
iPad Pro (10,5″) 500,90 € 49 €
iPad Pro 11″ 540,90 € 49 €
iPad Pro (12,9″),
iPad Pro (12.9″, 
2. Generation)
660,90 €
49 €
iPad Pro 12.9″ 
(3. Generation)
700,90 € 49 €

Este interesantă însă ultima coloană, care dezvăluie preţul de reparaţie pentru dispozitivele care sunt acoperite de garanţia extinsă Apple Care+. Toate reparaţiile pentru oricare dintre modele costă 50 de euro.  Garanţia extinsă este însă mai ieftină decât în cazul unui iPhone, aproximativ 130 euro. O reparaţie pentru baterie costă 100 euro în afara garanţiei.

Cei care sperau să cumpere noul iPad Pro şi să păstreze vechiul Apple Pencil, nu vor putea face asta. Noul iPad este compatibil exclusiv cu Apple Pencil 2, care include o suprafaţă touch, magnet şi încărcare wireless. De fapt nici nu ai avea cum să conectezi un Apple Pencil 1 la noua tabletă, întrucât aceasta beneficiază de un port USB Type-C, nu de Lightning, pairing-ul şi încărcarea creionului fiind realizată la vechea generaţie prin acest standard.

Şi că tot a venit vorba despre USB-C, întrucât tableta nu include un jack audio de 3,5mm, Apple vinde acum un adaptor de 9 euro pentru această capabilitate, cât şi un cititor de carduri SD cu mufă USB-C de 40 de euro. Apple Pencil 2 costă 135 de euro, în timp ce o tastatură Smart Keyboard pentru iPad Pro costă 200, respectiv 220 euro (pentru modelul de 11”, respectiv 12,9”).

Desigur, aceste tablete nu sunt pentru oricine. Apple doreşte ca acestea să poată înlocui multe computere portabile, promiţând performanţă de top şi autonomie foarte bună. Când luăm în calcul că avem de a face cu nişte computere foarte subţiri şi uşoare, parcă nu avem parte de costuri atât de mari în comparaţie, însă pentru nişte tablete, diferenţa între acestea şi iPad-ul ieftin de 9,7” lansat în primăvară este foarte mare.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult