Kompanio 1300T este primul chipset MediaTek creat special pentru tablete. Ce oferă în plus

31.07.2021
Kompanio 1300T este primul chipset MediaTek creat special pentru tablete. Ce oferă în plus

MediaTek anunță o versiune ceva mai puternică și versatilă a chipsetului Dimensity 1200. Kompanio 1300T este creat special pentru tablete cu ecran mare și rezoluție înaltă.

În ciuda competiției oferite de produsele smartphone cu ecran mare, tabletele nu au dispărut, ci au devenit mai specializate și per total mai bune la scopul pentru care sunt achiziționate. Spre exemplu, cei care aleg un model din gama iPad Pro priesc mai multă putere de procesare și aplicați de productivitate decât ar fi crezut că este posibil cu un dispozitiv atât de compact. Iar cei care preferă să urmărească Netflix sau YouTube din confortul propriului fotoliu au parte de o calitate impecabilă a imaginii și sunet nesperat de bun.

Adresând nișa tot mai specializată a tabletelor, MediaTek livrează un chipset care dispune de capabilitățile la modă, în schimbul unui preț mult mai mic.

MediaTek Kompanio 1300T

Kompanio 1300T vine cu conectivitate 5G și același proces de fabricație pe 6nm folosit și cu modelul Dimensity 1200. Însă, profitând de capabilitățile superioare pentru răcire și acumulatorul în general mai mare inclus pe tablete, MediaTek livrează cu CPU octa-core cu patru nuclee Cortex-A78 și patru Cortex-A55, primele funcționând la frecvențe mărite comparat ediției pentru smartphone. Totodată, regăsim același GPU Mali-G77 MC9, dar cu suport pentru ecrane de rezoluție până la 2.5K (1440p cu rată de aspect wide) și 120Hz, respectiv până la două ecrane FullHD+ cu rată de refresh la144Hz. Cât despre opțiunile pentru stocare, chipsetul suportă soluții până la UFS 3.1, întâlnite de obicei pe telefoane flagship.

Desigur, Kompanio 1300T nu va oferi niciodată performanțe la nivelul unei soluții de top, cum este Snapdragon 888, însă ar putea atinge echilibrul perfect între eficiența consumului de energie și prețul accesibil, fiind selectat pentru numeroase modele de tablete cu Android din gama mid-range superioară.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult