La patru luni de la prezentare, Sony Xperia Tablet Z este disponibilă pe piaţă

21.05.2013
La patru luni de la prezentare, Sony Xperia Tablet Z este disponibilă pe piaţă

La sfârşitul lunii ianuarie, Sony a prezentat noua sa tabletă Xperia Tablet Z, care a impresionat cu ecranul Full HD şi grosimea de numai 6,9 milimetri. Prezentată oficial între timp şi în România, noua tabletă Android de la Sony a întârziat însă mult mai mult decât era prevăzut, aceasta devenind disponibila abia începând de ieri.

Sony a anunţat ieri că Xperia Tablet Z a devenit disponibilă la nivel global distribuitorilor săi, aceasta urmând să fie oferită în două variante coloristice, alb sau negru, în versiune cu stocare internă de 16 GB sau 32 GB şi, opţional, şi cu conectivitate LTE. Preţurile pentru acest model încep de la 499€ în cazul versiuni Wi-Fi cu stocare de 16 GB.

Pentru cei care au uitat, pentru că patru luni sunt o perioadă cam lungă, Xperia Tablet Z înlocuieşte modelul Tablet S şi oferă o carcasă similară conceptual cu cea a telefonului Xperia Z, care impresionează prin grosimea de numai 6,9 milimetri. Xperia Tablet Z oferă un ecran de 10,1” cu rezoluţie Full HD.

Platforma hardware este bazată pe puternica soluţie quad-core APQ8064 tactată la 1,5 GHz de la Qualcomm, aceasta fiind însoţită de o memorie RAM cu o capacitate de 2 GB, o stocare internă de 16 sau 32 GB secondată de un slot MicroSD, modem radio 2G/3G/4G şi o baterie cu o capacitate de 6000 mAh.

Camera foto foloseşte un senzor Exmor R de 8 MP, lista dotărilor mai cuprinzând suport NFC şi nelipsitul modul wireless.  Sony Xperia Tablet Z este nu doar o tabletă subţire ci şi una uşoară, carcasa rezistentă la praf şi umezeală cântărind doar 495 de grame.

În acest moment, preţul şi data la care Xperia Tablet Z va ajunge şi în România sunt în curs de confirmare şi vom actualiza ştirea atunci când vom avea informaţii noi.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News