Lenovo anunță Tab Extreme, o tabletă cu ecran de 14.5 inch și tastatură detașabilă

09.01.2023
Lenovo anunță Tab Extreme, o tabletă cu ecran de 14.5 inch și tastatură detașabilă

Intenționată ca un înlocuitor pentru laptop, sau poate alternativă iPad Pro, Lenovo Tab Extreme este una dintre cele mai mari tablete cu Android lansată vreodată.

Prevăzută cu difuzoare stereo optimizate de specialiștii JBL și un ecran OLED de 14.5 inch, Tab Extreme ar putea fi un companion excelent pentru vizionarea de filme și chiar unele activități mai serioase, tastatura detașabilă funcționând ca un înlocuitor pentru laptop.

Ecranul cu rezoluție 3000×1876 pixeli și rată de refresh la 120Hz este numai bun pentru filme și web browsing, configurația bazată pe chipsetul Dimensity 9000 și 12GB memorie RAM amintind de telefoane high-end din generația anului trecut. Din păcate, conectivitatea 5G și dotări suplimentare precum ieșirea DisplayPort pentru conectarea unui monitor extern ar putea să nu fie suficient pentru justificarea prețului de 1200 dolari, nivel la care poți cumpăra un laptop cu performanțe superioare și mai practic de folosit.

Însă pentru cei atrași mai degrabă de portabilitatea superioară și perspectiva unei experiențe Android 13 pe ecran mare, Tab Extreme ar putea fi o opțiune de luat în calcul. Lenovo promite autonomie de până la 12 ore la redare video, obținută cu un acumulator de 12300mAh. Lista dotărilor este completată cu cameră foto de 13MP și cameră frontală de 5MP, două porturi USB-C, 256GB stocare internă și slot microSD pentru expansiune, cât și o pereche de microfoane cu funcție de anulare a zgomotului de fundal. Bonus, Lenovo pune la dispoziție și o aplicație numită Freestyle, responsabilă cu adaptarea interfeței Android 13 pentru o experiență de utilizare în stilul Windows.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult