MediaTek anunță Dimensity 9000+, alternativă pentru Snapdragon 8+ Gen 1

22.06.2022
MediaTek anunță Dimensity 9000+, alternativă pentru Snapdragon 8+ Gen 1

Imitând rivalul Qualcomm, MediaTek anunță versiunea refresh a vârfului său de gamă, chipsetul Dimensity 9000+, oferind cu aproximativ 5% mai multă performanță pe partea de CPU și 10% pe cea de GPU, comparat originalului lansat anul trecut.

Merită spus că, deși nu a bătut în mod categoric rivalul Snapdragon 8 Gen 1, originalul Dimensity 9000 a demonstrat performanțe cel puțin competitive, prețul ceva mai mic solicitat de producătorul MediaTek asigurând comenzi consistente, mai ales din partea producătorilor smartphone din regiunea Asiei.

Comparat cu rivalul direct Snapdragon 8+ Gen 1, Dimensity 9000+ promite un salt de performanță ceva mai modest, însă ca de fiecare dată, componenta de marketing are un rol important. Altfel spus, rămâne de văzut exact dacă sporul de performanță vine și cu o creștere a eficienței, sau avem de-a face doar cu o versiunea supratactată a chipsetului deja lansat, ceva mai fierbinte și gurmandă pe partea consumului de baterie.

Fiind vorba în esență de aceeași microarhitectură, dotările oferite rămân neschimbate, diferind doar frecvențele de funcționare.

Dimensity 9000+ folosește procesul de fabricație pe 4nm și include un CPU cu nuclee ARM Cortex-X2 de înaltă performanță, la fel ca alternativele dezvoltate de Samsung și Qualcomm. Lista dotărilor este completată cu suport dual-SIM (dual-active) 5G/4G, Bluetooth 5.3 și WiFi 6E. Chipsetul suportă ecrane cu rezoluție WQHD+ de până la 144Hz, sau FHD+ la 180Hz. Primele dispozitive bazate pe seria 9000+ ar urma să vadă lumina zilei începând cu trimestrul Q3-2022.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult