Lenovo Miix 700, o clonă Microsoft Surface?

02.09.2015
Lenovo Miix 700, o clonă Microsoft Surface?

Prezentată la IFA 2015, Lenovo Miix 700 este o tabletă cu ecran de 12˝, prevăzută cu tastatură fizică detaşabilă şi suport ajustabil, ambele părând ˝inspirate„ de seria Microsoft Surface.

Descrisă de reprezentanţii Lenovo ca fiind ˝diferită˝ şi cu un ˝design progresiv˝, noul produs este în fapt o reinterpretare a tabletelor Surface 3 de la Microsoft,  pe care le concurează în mod direct.

Lenovo Miix 700

Oferite la preţuri începând cu 699 dolari, tabletele Lenovo Miix 700 pun la dispoziţie o configuraţie cu procesor Intel Core M7 (platformă Skylake) şi până la 8GB memorie RAM, opţiuni pentru conectivitate LTE, SSD cu până la 256GB spaţiu de stocare şi cameră foto de 5MP cu tehnologie Intel RealSense 3D. Ecranul cu rezoluţie 2560×1440 pieli este alăturat unei camere frontale care permite autentificarea în Windows 10 cu ajutorul funcţiei de recunoaştere facială.

Revenind la design, tastatura Lenovo de este puţin mai groasă şi mai voluminoasă decât cea proiectată de Microsoft pentru propria gamă de tablete, însă include sistemul de prindere magnetic cu fixare la baza ecranului. Mecanismul este astfel conceput încât tastatura să fie puţin înclinată în faţă, faptă ce contribuie la o utilizare mai confortabilă. Cu aspect similar tastaturii unui laptop, accesoriul funcţionează şi ca scut de protecţie pentru ecran.

Lenovo Miix 700

Pachetul include şi un stylus, care poate fi ataşat pentru transport la unul dintre porturile USB disponibile.

Cât despre suportul pentru ecran, aceste este pliat de spatele tabletei pentru transport, balamaua dublu-articulată permiţând deschiderea până la unghi de 160°. Articulaţia imită aspectul brăţărilor pentru ceas, construcţia metalică garantând totodată fiabilitatea pe termen lung.

Lenovo Miix 700

Tabletele Lenovo Miix 700 vor lua drumul magazinelor începând cu luna noiembrie, echipate cu sistemul de operare Windows 10.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult