Lenovo pregăteşte ThinkPad Tablet 10, o tabletă Windows 8.1 atrăgătoare cu ecran WUXGA

29.04.2014
Lenovo pregăteşte ThinkPad Tablet 10, o tabletă Windows 8.1 atrăgătoare cu ecran WUXGA

Prima generaţie a tabletei business Lenovo ThinkPad Tablet a fost un produs Android, compania migrând ulterior la platforma Windows pentru cea de-a doua generaţie. La începutul acestui an, Lenovo a lansat cea de-a treia generaţie, bazată acum pe un mult mai puternic procesor din generaţia Bay Trail, însă cei care nu au fost atraşi de ecranul cu diagonală mică pot aştepta versiunea de 10 inchi care a fost deja anunţată.

Prezentă deocamdată doar pe site-ul australian al companiei Lenovo, ThinkPad Tablet 10 promite să fie o tabletă foarte interesantă pentru utilizatorii mobili interesaţi în primul rând de productivitate. Tableta oferă un ecran cu o diagonală de 10,1”, rezoluţie de 1920 x 1200 pixeli şi panou IPS, la aceste dotări adăugându-se un digitizor dedicat şi un stylus opţional.

Platforma hardware este bazată pe un procesor quad-core Intel Atom Z3795 cu o frecvenţă de tact de 1,6 GHz şi o frecventa Turbo maximă de 2,4 GHz, adică cel mai puternic membru al familiei Bay Trail-M. Configuraţia iniţială va oferi 2 GB de memorie RAM şi 64 GB de memorie internă, însă Lenovo va lansa ulterior modele pentru care se va opta pentru 4 GB RAM şi/sau 128 GB de memorie internă.

Lenovo ThinPad Tablet 10 oferă două camere foto cu rezoluţii de 8 şi 2 MP, conectivitate Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC, un port Mini HDMI şi o baterie cu o capacitate de 33Wh, care promite o autonomie de 10 ore. Pentru cei care au nevoie de mobilitate şi securitate suplimentară, tableta va fi oferită opţional şi cu modem 3G/4G şi senzor biometric pentru amprente.

Accesoriile anunţate pentru acest produs sunt o carcasă de protecţie flexibilă cu butoane tactile, o tastatură cu butoane mecanice şi locaş pentru stylus şi o staţie de andocare care va oferi 3 porturi USB 3.0, ieşire video HDMI şi port Ethernet.

Tableta va fi oferită cu sistemul de operare Windows 8.1, după lansarea modelelor cu 4 GB de memorie RAM urmând să fie disponibile şi opţiunile Windows 8.1 x64 şi Windows Pro 8.1 x64. Pentru moment, disponibilitatea şi preţul tabletei sunt necunoscute.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News