Lenovo Tab P12 Pro este următoarea tabletă high-end de la Lenovo, pregătită cu chipsetul Snapdragon 888

06.08.2021
Lenovo Tab P12 Pro este următoarea tabletă high-end de la Lenovo, pregătită cu chipsetul Snapdragon 888

Succesoare pentru modelul Tab P11 Pro lansat în luna februarie Lenovo Tab P12 Pro înlocuiește soluția Snapdragon 730G cu mult mai puternicul SD 888.

Așteptată și în magazinele europene, noua tabletă vine cu ecran de 11.5 inch încadrat de o ramă îngustă. Cu densitate 240 PPI, ecranul de tip OLED suportă rezoluția 2560×1600 pixeli, corespunzătoare ratei de aspect 16:10. Altfel spus, tableta este optimizată mai degrabă pentru sarcini de productivitate și nu neapărat vizionarea de filme. De altfel, Lenovo oferă drept accesoriu o tastatură detașabilă cu touchpad inclus, permițând folosirea tabletei în rolul unui laptop compact. Desigur, din lista de opționale nu lipsește nici stylus-ul capacitiv.

Lenovo Tab P12 Pro

Totuși, pentru o experiență multimedia completă este oferită certificare HDR10 și Dolby Vision, iar sunetul este redat prin difuzoare stereo optimizate de JBL.

Identificată cu numele de cod TB-Q706F, tableta apare și pe lista dispozitivelor certificate pentru acces în magazinul Google Play, fapt ce confirmă existența acestui model și pregătirea lansării inclusiv pentru piețele non-asiatice.

Lenovo Tab P12 Pro

Din păcate, în afara chipsetului Snapdragon 888 mai știm doar că tableta dispune de 8GB memorie RAM și este livrată cu sistemul Android 11.

Semnificativ mai puternică decât modelul P11 Pro, Lenovo Tab P12 Pro ar putea fi o alternativă interesantă la tabletele Apple și Samsung din gama de top, atrăgătoare mai ales din perspectiva unui preț mai competitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult