Microsoft a anunţat Surface 3, o tabletă de 10,8″ cu Atom x7 şi LTE

Microsoft a anunţat Surface 3, o tabletă de 10,8

La sfârşitul săptămânii trecute, zvonurile au afirmat că Microsoft va lansa în curând o tabletă Surface mai ieftină. Aceasta a fost una dintre acele informaţii care se adeveresc în scurt timp, Microsoft anunţând astăzi Surface 3, o versiune mai ieftină şi mai compactă a modelului de vârf Surface Pro 3.

La o primă vedere, Microsoft Surface 3 pare doar o versiune redusă la scară a mai marelui Surface Pro 3. Tableta oferă familiara carcasă colţuroasă fabricată din aliaj de magneziu şi un ecran cu acelaşi raport de aspect atipic 3:2. Mai mult, şi accesoriile sunt asemănătoare, însă dincolo de aceste aspecte deja cunoscute, Surface 3 este un produs diferit.

Tableta foloseşte un ecran IPS cu diagonală de 10,8” şi rezoluţie de 1920 x 1280 pixeli. La fel ca Surface Pro 3, şi Surface 3 va oferi o suprafaţă tactilă capacitivă care este compatibilă cu un stylus special care oferă 256 de niveluri de presiune.

Platforma hardware este construită în jurul unui procesor Intel Atom x7 (fost Cherry Trail) care funcţionează la o frecvenţă de 1,6 GHz, acesta fiind susţinut de o baterie care promite o autonomie de 10 ore. Fiind vorba de un procesor x86, este evident că Surface 3 va folosi sistemul de operare Windows 8.1.

Tableta Microsoft Surface 3 va fi oferită în patru configuraţii diferite. Versiunea cu 2 GB de memorie RAM şi 64 GB de memorie internă va avea un preţ de 499 de dolari, în timp ce modelul cu 4 GB de memorie RAM şi 128 GB de memorie internă va fi oferit la un preţ de 599 de dolari. În caz că doriţi si conectivitate LTE, mai trebuie să adăugaţi 100 de dolari la preţurile modelelor de bază.

Pe lista dotărilor mai intră două camere foto cu senzori de 8 şi 3,5 MP, interfaţă wireless, un port USB 3.0 standard, un conector Mini Display Port şi un slot MicroSD. Tableta se încarcă prin intermediul unui conector Micro USB, însă compatibilitatea universală clamată de Microsoft ar putea fi mai limitată în realitate deoarece Surface 3 necesită un încărcător cu o putere de 13W.

Tableta are o grosime de 8,7 milimetri, o greutate de 622 de grame şi include un stativ, însă acesta oferă acum doar trei poziţii de orientare. Lista de accesorii cuprinde în acest moment tastatura detaşabilă Type Cover (129 de dolari), un stylus capabil să pună în valoarea ecranul sensibil la presiune (49 de dolari) şi o staţie de andocare cu patru porturi USB şi Gigabit Ethernet (199 de dolari).

Surface 3 va fi disponibilă începând cu data de 5 aprilie, disponibilitatea locală fiind momentan necunoscută.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News