Microsoft ar putea lansa un Surface Phone cu 3 ecrane şi Snapdragon 850

31.05.2018
Microsoft ar putea lansa un Surface Phone cu 3 ecrane şi Snapdragon 850

Zvonurile despre un „Surface Phone” au început să dispară la scurt timp după ce Microsoft a încetat să mai acorde suport pentru platforma Windows 10 Mobile. Acestea ies însă la suprafaţă din nou, cu ocazia unui nou dispozitiv care ar putea fi bazat pe „celălalt” sistem de operare mobil de la Microsoft: Windows 10 on ARM.  Acesta ar putea fi echipat cu trei ecrane, un chipset nou de la Qualcomm şi ar putea fi produs de către un partener, nu de vechea echipă Windows Mobile.

WinFuture.de a publicat un articol bazat pe informaţii ale unor surse anonime care vorbeşte despre un dispozitiv numit „Surface Phone”. Acesta nu ar fi un smartphone obişnuit, ci mai degrabă un hibrid între un smartphone şi o tabletă, cu design pliabil. La interior, acesta ar include două ecrane, asemeni modelului ZTE Axon M, care împreună pot forma un display mai mare, în timp ce la exterior ar fi poziţionat un alt ecran, care să suplinească funcţia de smartphone mai uşor.

Dispozitivul cu numele de cod „Januss” ar urma să fie produs de către DELL şi să ruleze Windows 10 on ARM, având la bază chipset-ul neanunţat încă Snapdragon 850. Acesta din urmă ar putea fi o simplă revizie hardware a modelului 845 care se regăseşte acum în smartphone-urile de top, cu o frecvenţă de 3 GHz. Astfel, acesta ar putea să aducă aportul de performanţă necesar unei utilizări mai plăcute în Windows, laptop-urile cu Snapdragon 835 fiind criticate pentru faptul că erau încete.

Tot WinFuture spune că „Januss” sau „Surface Phone” ar putea renunţa la acest design complicat înainte de lansare, însă hardware-ul său intern este în mare parte bătut în cuie. Se pare că Microsoft pregăteşte prezentarea mai multor produse bazate pe Windows 10 on ARM, parteneri precum HP, Lenovo, ASUS şi Dell urmând să lanseze noi modele spre finalul anului 2018. Se zvoneşte însă că acestea vor fi echipate cu Snapdragon 845, nu cu 850-ul din noul dispozitiv.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult