Mozilla testează prima tabletă cu sistem Firefox OS

20.01.2014
Mozilla testează prima tabletă cu sistem Firefox OS

Prima tabletă cu Firefox OS este mai aproape decât ne aşteptam, Mozilla având deja în fază de testare prototipul primei tablete pe care rulează un sistem de operare inspirat de celebrul web browser cu acelaşi nume.

În prezent, Firefox OS poate fi întâlnit doar pe unele modele smartphone şi are perspectiva de a fi inclus în configuraţia unor televizoare din categoria Smart TV. Cât despre viitorul său în lumea tabletelor, prototipul creat de Foxconn dispune de o configuraţie încadrată strict în categoria entry-level, indicând promovarea Firefox OS ca o soluţie pentru tablete ieftine, al căror preţ să nu fie umflat de costuri adiţionale asociate taxelor de licenţiere pentru tehnologii proprietare incluse în sistemul Android.

Mozilla testează prima tabletă cu sistem Firefox OS

Practic, avem de-a face cu o tabletă  echipată cu CPU quad-core la 1GHz şi ecran de 10 inch suportând rezoluţia 1280×800 pixeli, 2GB memorie RAM şi 16GB spaţiu de stocare intern. Fără pretenţii de a concura împotriva tabletelor iPad cu Retina Display sau modelul Nexus 7 cu ecran Full HD, tabletele cu sistem Firefox OS sunt adresate în special pieţelor emergente, pentru care preţul final este principalul criteriu în luarea unei decizii de achiziţie. Prin urmare nu ar trebui să surprindă faptul că Statele Unite nu se numără printre regiunile unde tabletele cu Firefox OS au parte de o lansare timpurie.

Tableta include suport pentru conectarea la reţele WiFi şi modul Bluetooth, receptor GPS şi slot microSD pentru extinderea spaţiului de stocare. Piesa de rezistenţă este însă acumulatorul de 7000 mAh, ce ar trebui să ofere autonomie generoasă ţinând cont de configuraţia anunţată.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult