Noul ASUS Transformer Pad Infinity aduce un ecran IPS WQXGA şi procesor Tegra 4

03.06.2013
Noul ASUS Transformer Pad Infinity aduce un ecran IPS WQXGA şi procesor Tegra 4

Anul trecut, ASUS Transformer Pad Infinity a fost una dintre cele mai apreciate tablete, aceasta oferind un ecran Full HD foarte bun, o carcasa din aluminiu şi cel mai puternic procesor pentru tablete disponibil în acel moment. După un an, ASUS a anunţat o importantă actualizare a acestui model.

Procedând la fel ca Apple în cazul tabletei iPad, ASUS a ales să păstreze denumirea originală a produsului şi să prezinte noul produs folosind doar prefixul New. Oferind un ecran cu aceeaşi diagonală de 10,1”, noul Transformer Pad Infinity face saltul la rezoluţia de 2560 x 1600 pixeli, panoul fiind tot de tip IPS.

Platforma aleasă de ASUS este NVIDIA Tegra 4, Transformer Pad Infinity devenind al treilea produs anunţat care foloseşte acest cip, după consola SHIELD şi tableta HP Slatebook X2. Tactată la 1,9 GHz, Tegra 4 oferă patru nuclee ARM Cortex-A15 şi un procesor grafic îmbunătăţit care oferă 72 de unităţi de procesare, acestea promiţând o performanţă brută de 2,6 ori mai mare decât cea a generaţiei anterioare Tegra 3.

Pe lista dotărilor noului Transformer Pad Infinity se mai găsesc 2 GB de memorie RAM, o ieşire video HDMI cu suport pentru rezoluţii 4K, un port USB 3.0, stocare internă de 32 GB care poate fi extinsă cu un slot MicroSD şi două camere foto de 5, respectiv 1,2 MP.

Ca de obicei, Transformer Pad Infinity va fi însoţit opţional şi de o tastatură cu baterie. Tableta va fi disponibilă undeva din toamnă, preţurile urmând să fie de 399, respectiv 499€ fără taxe.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News