Noul iPad Mini 6 ar putea avea probleme cu ecranul

27.09.2021
Noul iPad Mini 6 ar putea avea probleme cu ecranul

iPad Mini 6 pare să fie un succes pentru Apple, oferind exact ceea ce așteptau utilizatorii de tablete mici, pe o piață care merge în direcția opusă, cu ecrane cât mai mari. Se pare însă că ecranul folosit de Apple pentru construcția Mini 6 ar putea avea o problemă, și nu este clar dacă aceasta va putea fi rezolvată prin actualizări software. Apple nu a oferit încă declarații referitoare la „efectul jeleu” pe care primii utilizatori l-au raportat în ultimele zile.

Utilizatorii de iPad Mini 6 se plâng de un efect nedorit pe ecranul tabletei

La fel ca în cazul telefoanelor OnePlus de acum câțiva ani, și iPad Mini pare să afișeze un efect neplăcut atunci când faci scroll prin pagini web, documente sau feed-uri de social media. Efectul apare însă doar atunci când tableta este folosită în mod portret, acesta dispărând în mod landscape. Acest lucru sugerează că ecranul este montat în așa fel încât să fie folosit predominant în mod orizontal. Problema a fost prima dată raportată de redactorul The Verge Dieter Bohn, pe Twitter:

Aceasta poate fi o problemă minoră, pe care unii dintre utilizatori probabil că o vor ignora sau nici nu o vor observa. Totuși, este un efect nedorit, iar unii utilizatori vor căuta o rezolvare. Este posibil ca Apple să poată modifica din software anumite setări ai hardware-ului pentru a reduce acest efect, sau să ignore această problemă și să spună că totul funcționează în parametri.

Momentan, iPad Mini 6 este cea mai performantă tabletă Apple din afara seriei iPad Pro. Chiar dacă este cea mai mică, aceasta este echipată cu procesorul Apple A15 Bionic, același folosit și în cadrul seriei iPhone 13. iPad Air, versiunea sa mai mare, are un procesor A14 de anul trecut, în timp ce iPad 9 folosește procesorul Apple A13. Tabletele iPad Pro vin însă echipate cu procesorul M1, cel pe care compania îl integrează și în computerele MacBook Air, MacBook Pro, Mac Mini și iMac.

sursa: 9to5mac

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult