NVIDIA Shield K1 ar putea fi prima tabletă non-Nexus cu Android 6.0

17.12.2015

Rata de adopţie a unei versiuni noi de Android este de obicei destul de lentă, însă este mult mai rapidă pe telefoane decât pe tablete. Până în prezent doar modelele de tablete din gama Nexus au primit actualizare software la versiunea 6.0 Marshmallow de Android. Shield Tablet K1 pare să fie prima tabletă non-Nexus care va face trecerea la noul sistem de operare, NVIDIA prezentând-o într-un clip video cu Android 6.0 instalat.

Shield Tablet K1 este modelul de tabletă de la NVIDIA lansat anul trecut odată cu chipset-ul Tegra K1. Aceasta a fost prezentată ca o tabletă dedicată gamerilor, însă nu s-a bucurat de un succes comercial în pieţele în care a fost vândută. Unul dintre motivele pentru care nu a atras mulţi susţinători a fost timpul limitat de utilizare la o singură încărcare, puterea chipset-ului K1 fiind direct proporţională cu cel al nivelului consumului de energie. Curios însă faptul că NVIDIA a ales să demonstreze Android 6.0 pe Shield Tablet K1 şi nu pe tableta Shield Tablet X1 bazată pe un chipset mai nou.

Android 6.0 de pe tableta de la NVIDIA este cât se poate de autentic, foarte puţine modificări fiind aduse experienţei de bază. Practic, avem de a face cu o experienţă apropiată de cea de pe un dispozitiv Nexus, cu menţiunea că există câteva aplicaţii NVIDIA preinstalate. Este vorba despre acces la serviciul GeForce Now, la o nouă versiune a aplicaţiei Shield Camera, cât şi la aplicaţiile Shield Console Mode, Shield Accessories şi Shield Hub. De asemenea, funcţiile App Permisions, Now on Tap, Doze şi posibilitatea de a extinde spaţiul pentru aplicaţii cu ajutorul unui card microSD, incluse implicit în Android 6.0 vor fi accesibile pe Shield Tablet K1.

Momentan nu există informaţii despre o dată de lansare, însă adaptarea sistemului de operare Android 6.0 la tableta NVIDIA Shield pare să fie într-un stadiu destul de avansat. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult