NVIDIA Shield Tablet primeşte Android 5.0 şi jocuri la cerere prin GRID

13.11.2014
NVIDIA Shield Tablet primeşte Android 5.0 şi jocuri la cerere prin GRID

NVIDIA a anunţat data de lansare a noului software pentru tableta Shield, care aduce versiunea sistemului de operare la versiunea 5.0. Odată cu noua variantă de Android, cei care deţin o astfel de tabletă în variantă LTE vor primi şi jocuri gratuite compatibile, incluse în pachetul „Green Box” realizat de Valve.

Acestea vor fi disponibile începând cu data de 18 noiembrie, când NVIDIA va publica update-ul software. Deşi nu au fost dezvăluite particularităţi ale acestui update, este logic să presupunem că va fi continuată tradiţia de a oferi o experienţă cât mai apropiată de varianta „vanilla” a sistemului de operare. Ne putem aştepta la interfaţa Android cu minim de personalizare, însă cu aplicaţiile NVIDIA Shiled preinstalate.

Green Box include trei jocuri realizate de Valve, două dintre care sunt deja disponibile pe NVIDIA Shield Tablet. Alături de Half-Life 2 şi Portal 1, este acum oferit şi Half-Life 2: Episode One, primul expansion standalone al jocului original din 2004. Cei care nu dispun de modelul 32GB / LTE, vor fi nevoiţi să cumpere jocurile din Green Box fie la pachet fie separat, dacă doresc să aibă acces la ele.

Odată cu update-ul la Android 5.0, NVIDIA lansează în variantă „preview” şi platforma sa de „jocuri la cerere” numită GRID, care va fi accesibilă ca aplicaţie în Play Store. Astfel, cei interesaţi pot juca peste 20 de titluri de PC de pe serverele NVIDIA, direct pe tableta Shield prin streaming cu latenţă mică. Lista include jocuri precum Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend şi Psychonauts, valoarea totală a acestora depăşind 400 de dolari.

NVIDIA promite că va adăuga noi titluri pe GRID în fiecare săptămână. Accesul la GRID va fi disponibil iniţial garantat rezidenţilor din Statele Unite, urmând ca luna viitoare să ajungă în Europa, iar anul viitor în Asia. Utilizatorii de Shield Tablet şi Shield Console vor putea să se joace gratuit prin intermediul serviciului până pe data de 30 iunie 2015.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult