Prima imagine a viitoarei game de tablete Samsung Galaxy Tab S2

11.05.2015
Prima imagine a viitoarei game de tablete Samsung Galaxy Tab S2

Piaţa tabletelor a înregistrat o scădere vizibilă în primul trimestru al acestui an, prognozele pentru anul în curs estimând în acest moment o creştere modestă de circa cinci procente. Chiar dacă se află printre companiile afectate de scădere, Samsung nu se descurajează şi pregăteşte o actualizare consistentă a gamei Galaxy Tab S, viitorul produs ieşind acum la iveală şi într-o imagine promoţională neoficială.

Gama de tablete Galaxy Tab S de la Samsung a fost una extrem de atrăgătoare deoarece a folosit, după pauza de trei ani care se scursese de la lansarea Galaxy Tab 7.7, apreciatele ecrane AMOLED. Pe lângă ecran, tabletele au devenit mai uşoare, au oferit o autonomie bună şi o platformă hardware puternică, iar cea de-a doua generaţie merită atenţia deoarece promite să îmbunătăţească multe dintre aceste aspecte şi să aducă o schimbare interesantă a raportului de aspect al ecranului.

Conform unicei imagini disponibile în acest moment, mai bine zis conform machetei 3D folosite îndeobşte pentru campaniile publicitare, viitoarele tablete Galaxy Tab S3 vor prelua o bună parte din elementele de design remarcate la generaţia anterioară, însă vor oferi o ramă laterală cu margini drepte fabricată din metal. Aceasta nu este singura schimbare de design, informaţiile neoficiale disponibile în acest moment afirmând că tabletele vor avea o grosime de numai 5,4 milimetri, ceea ce le va face cele mai subţiri tablete disponibile pe piaţă atunci când vor fi lansate.

Urmând să fie disponibile în versiuni cu diagonală de 8” şi 9,7”, atât cu conectivitate LTE cât şi fără, cei doi membri ai familiei Galaxy Tab S2 vor abandona formatul 16:9 în favoarea celui 4:3. Cunoscut de la tabletele rivalului Apple sau de la recentul Google Nexus 9, acest format probabil că-i va dezamăgi pe consumatorii de conţinut video, dar îi va face mai fericiţi pe cei care o folosesc pentru citit, în special în poziţia verticală. Cele două ecrane cu diagonale de 8,4” şi 9,7” vor folosi panouri AMOLED cu o rezoluţie de 2048 x 1536 pixeli.

Informaţiile neoficiale disponibile în acest moment susţin că aceste două noi tablete vor mai oferi procesoare Exynos 7 Octa (Exynos 7410 sau Exynos 7420), 3 GB de memorie RAM, memorie internă extensibilă de 32 GB, camere foto cu senzori de 8 şi 2 MP şi carcase cu greutăţi de 260, respectiv 406 grame.

Conform unui zvon recent, cele două tablete Samsung vor fi anunţate în cursul lunii iunie, iar apariţia imaginii 3D, care este folosită în general pentru materialele promoţionale, confirmă că nu mai avem prea mult de aşteptat până la lansarea oficială a produselor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News